2:5
(1:2, 0:0, 1:3)

Další výhra v přípravě, Dukla porazila Nitru 5:2

23.08.2023 / Daniel Lhotský

První část svého výjezdu na Slovensko Dukla věnovala souboji proti extraligové Nitře. Na první gól Šika ještě dokázali domácí reagovat, Dukla se však dokázala ještě během první třetiny dokázala vrátit do vedení, které už poté jen rostlo. Ve třetí třetině navýšili náskok Berger s Brožem, využitá přesilovka Nitry v závěru utkání ani odvolání brankáře už Duklu nepřipravily o pátou výhru během letní přípravy v řadě.
23.08.2023 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HK Nitra

Beržinec – Mezei (C), Green, Gajdoš, Kubeš, Stacha, Vitáloš, Valent, Bača – Bartakovics, Gill, Čederle – Griffin, Pobežal, Bajkov – Ridzoň, Slovák (A), Hrnka (A)– Šramaty, Okoličány
2

HC Dukla Jihlava

Beran – Kolář, Bilčík, Ozols, Chvátal, Kočí, Dudycha – Šik, Bartoš, Čachotský (A) – Brož, Handl, Havránek – Berger, Štefančík (C), Krajč – Pořízek, Rauš, Meluzín
5
Branky a nahrávky: 11. Griffin (Pobežal), 53. Čederle (Griffin, Gill) – 10. Šik (Čachotský), 15. Čachotský, 42. Berger (Kočí), 48. Brož (Havránek), 60. Šik. Rozhodčí: J. Konc, Žák – D. Konc, Šramaty. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5.

Průběh utkání

Úvod první třetiny nabídl relativně vyrovnanou hru, do velkých šanci se dostávala na začátku zápasu především Nitra. Byla to však Dukla, kdo slavil první branku zápasu. V 10. minutě dostal Otakar Šik od Čachotského příhrávku zpoza branky a střelou z první uklidil puk k bližší tyči.

Radost ovšem Jihlavě nevydržela příliš dlouho. O půl minuty později dostal z kruhu do předbrankového prostoru přihrávku Lincoln Griffin a podobným způsobem jako Šik vyrovnal stav utkání. V 15. minutě přišla obrovská chyba Nitry. Domácí obránce se nedohodl při rozehrávce s vlastním gólmanem a Tomáš Čachotský z jednoduché pozice poslal puk za brankovou čáru.

Ve druhé třetině se začalo poprvé vylučovat, ani jednu ze tří přesilových her ovšem týmy nevyužily. Velké šance si Jihlava vybojovala především ve své druhé přesilovce, kdy několikrát pálila z dobrých pozic a jednou rozezněla tyč. Velké šance měla Dukla i z řady úniků nebo jednoho přečíslení 3 na 1, po druhé třetině se ovšem skóre neměnilo.

Do třetí třetiny hosté doslova vlétli, z velkého tlaku ovšem nic nevytěžili. Za nevyužité šance byli domácí brzo potrestání. Ve 42. Minutě totiž Jan Berger dostal přihrávku na modrou a ukázkovou střelou z první poslal puk přesně pod horní tyč.

O pět minut později přišla druhá velká minela v domácí rozehrávce. Obránce Nitry si vůbec nepohlídal dojíždějícího Vítězslava Brože, který jej lehce obral o puk a po rychlém zpracování překonal brankáře Beržince z malé vzdálenosti. Domácí ještě v 53. minutě dokázali snížit, když po krátké kombinaci skóroval Sebastian Čederle. Nitra ještě v závěru zápasu zkusila odvolat brankáře, prázdnou branku trefil Otakar Šik a upravil na konečných 5:2 pro Duklu.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): „Byl to pro nás těžký zápas. Teplo, velké vlhko a na kvalitě ledu se to podepsalo. Nitra byla navít těžký soupeř. Musím ale přiznat, že jsme zápas zvládli velmi dobře, až na nějaké drobné výpadky v zápase. Když soupeř prohrával a dostával se pod velký časový tlak, chtěl se zápasem něco udělat, tak začal po ledě létat, hodně napadat. To dělá problém každému týmu.“

„Až na jeden gól, který jsme dostali, protože jsme špatně obsadili soupeře, jsme to i v obraně zvládli velmi dobře. Samozřejmě nás podpořil výborným výkonem i gólman Beran. My jsme s tím zápasem spokojení. V oslabení jsme sice dostali gól, kdy jsme tam udělali zbytečně zmatky v přebrání hráčů. Ale celkově jsme s tímto přípravným zápasem spokojení. Chceme v tom pokračovat a zítra ideálně posunout dál, abychom byli do sezony dobře nachystaní.“