Chceme přenést bojovnost i do dalších zápasů, říkal po dvojzápase Vítězslav Brož

25.08.2023 / Daniel Lhotský

Hráči Dukly mají za sebou náročný program. Po zápase v Nitře hned druhý den nastoupili na ledě Banské Bystrice, která v nedávné době vyhrála tři slovenské tituly a zkusila si i hokejovou Ligu mistrů. Dukla bojovala proti silnému soupeři, ve třetí třetině ale Banská Bystrica odskočila na rozdíl tří branek a své vítězství potvrdila góly do prázdné. I přes finální výsledek 7:3 ale hráči i trenéři viděli v zápase řadu pozitiv. sdílel své pocity po zápase útočník Vítězslav Brož.

První polovinu zápasu hodnotil Brož pozitivně. „Vstup do zápasu jsme neměli úplně špatný. První třetina byla dobrá, druhá byla ještě lepší. Potom jsme se potřebovali chytit gólem, ale místo toho jsme nějaké dostali,“ viděl jako jeden ze zlomových momentů celého zápasu.

„Možná jsme měli i méně sil oproti zápasu s Nitrou, který nám vyšel lépe. Na to se ale nemůžeme vymlouvat a kvalitu soupeře musíme uznat,“ otevřeně přiznal Brož po konci utkání.

Trenéři Dukly po zápase vnímali Banskou Bystricu jako zatím nejtěžšího soupeře Dukly v letní přípravě. S jejich hodnocením souhlasil i Vítězslav Brož. „Určitě, tihle kluci byli asi suverénně nejlepší. I když ten výsledek vypadá poměrně jednoznačně, tak si myslím, že to zas tak jednoznačné nebylo.“

Samotný výsledek ovlivnil výrazně úplný závěr zápasu. „Hráli jsme v závěru v šesti a dostali jsme dva góly, podle toho výsledek taky vypadá. Ale bojovali jsme, i pro nás to byl dobrý zápas, neskončilo to debaklem,“ přidal Brož svůj pohled na čtvrteční zápas.

Celý dvojzápas přinesl pro hráče i trenéry řadu důležitých poznatků. „Jak jsem říkal, zápas s Nitrou byl z naší strany určitě lepší. V budoucnu se musíme chtít vyrovnat i kvalitnějšímu soupeři, trochu si hru zjednodušit. Když vidíme, že nám už nejedou tolik nohy, tak si to ještě více zjednodušit,“ říkal Brož po konci zápasu.

Co si tedy odnést ze zápasů na Slovensku? „Tady bylo menší hřiště, na něm si dávat puky více dopředu. Rozhodovat se lépe a rychleji a bojovnost si přenést do dalších zápasů, to si z toho chceme odnést,“ dodal Brož.

Vítězslav Brož hodnotí dvojzápas na Slovensku

Autor: Daniel Lhotský