Dukla znovu vyzve slovenský tým, tentokrát doma. Do Pelhřimova zajíždí Nitra

28.08.2023 / Tomáš Lysý

V minulém týdnu sehráli jihlavští hokejisté během dvou dnů hned dva zápasy na území Slovenska. Nejprve přejeli Nitru 5:2, následně podlehli Banské Bystrici 3:7 poté, co možná svěřencům Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila ve třetí třetině trošku došly síly. I tak je dosavadní bilance přípravných zápasů hodně pozitivní – pět výher a pouze jediná porážka. O šesté vítězství bude Dukla usilovat v úterý 29. srpna 2023 od 17:30 hodin na Zimním stadionu v Pelhřimově a jejím soupeřem bude opět HK Nitra. Na poslední domácí přípravný zápas můžete koupit vstupenky online a budete je mít o 10% levnější než při koupi na místě.
A nezapomeňte! Do konce srpna máte slevu i 20% na nákup nové permanentky - více zde, díky které si můžete již nyní zajistit místo v nové hale!

Nitra skončila v předešlém ročníku slovenské extraligy až na desátém místě základní části a tak tak se vyhnula přímému sestupu do první ligy v podobě dvanáctého místa. Jen díky lepšímu skóre pak nebyla ani na místě jedenáctém, znamenající konec sezony. Ovšem v předkole play off si poradila ve třech zápasech s Popradem a prošla tak až do čtvrtfinále. Tím se dala označit sezona HK za úspěšná, jelikož v bojích o semifinále nestačila na Košice a pozdějšímu vítězi celé extraligy podlehla jasně 1:4 na zápasy.

Soupiska Nitry
Realizační tým Nitry

Tým hlavního trenéra Antonína Stavjani má již v rámci přípravných zápasů na domácím ledě hotovo. Nitra nejprve doma porazila Vsetín 4:2 a následně rozstřílela Topolčany 13:4, avšak toto utkání se hrálo formátem tři na tři. Následovala jasná domácí porážka 2:5 s Duklou Jihlava, která předvedla výborný výkon, a přípravu na domácím ledě zakončili nitranští hokejisté porážkou 0:3 od Grazu. Po zápasu v Jihlavě se Nitra představí ještě na ledě Vsetína a přípravu zakončí turnajem právě v Grazu.

V týmu najdeme vedle českým fanouškům dobře známého brankáře Libora Kašíka i několik dalších jmen, která si pozorný fanoušek jistě vybaví. Kapitánem týmu je odchovanec Nitry a místní rodák Branislav Mezei, jenž reprezentoval Slovensko na několika mistrovstvích světa, Světovém poháru, hrál sedm sezon v NHL, k tomu přidal pět sezon v KHL a domů se vrátil na začátku sezony 2014/2015 ze Záhřebu. Spolu s Jurajem Štefankou je zanedlouho třiačtyřicetiletá legenda pilířem obrany. Zajímavou posilu získala Nitra z Třince v podobě útočníka Samuela Bučka, který se také vrátil do prostředí, ve kterém vyrůstal. V týmu působí vedle trenéra Stavjani a gólmana Kašíka i další čeští zástupci Jakub Kubeš a Filip Bajtek nebo zámořští hráči Luke Green s Patrickem Bajkovem (Kanada) a Brent Gates s Lincolnem Griffinem (USA).

Poslední vzájemný zápas

Příprava 2023: HK Nitra – HC Dukla Jihlava 2:5

Branky a nahrávky: 11. Griffin (Pobežal), 53. Čederle (Griffin, Gill) – 10. Šik (Čachotský), 15. Čachotský, 42. Berger (Kočí), 48. Brož (Havránek), 60. Šik. Rozhodčí: J. Konc, Žák – D. Konc, Šramaty. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5.

Nitra: Beržinec – Mezei (C), Green, Gajdoš, Kubeš, Stacha, Vitáloš, Valent, Bača – Bartakovics, Gill, Čederle – Griffin, Pobežal, Bajkov – Ridzoň, Slovák (A), Hrnka (A) – Šramaty, Okoličány
Dukla: Beran – Kolář, Bilčík, Ozols, Chvátal, Kočí, Dudycha – Šik, Bartoš, Čachotský (A) – Brož, Handl, Havránek – Berger, Štefančík (C), Krajč – Pořízek, Rauš, Meluzín

Foto: HK Nitra