Dukla zakončí přípravu v Českých Budějovicích

05.09.2023 / Lukáš Vondruška

Série přípravných zápasů Jihlavy je téměř u konce, ale jeden zápas ještě zbývá. V rámci posledního přípravného zápasu se Dukla představí na ledě Českých Budějovic. Náš dlouholetý rival z Jižních Čech momentálně hájí extraligovou příslušnost a na závěr přípravy bude zajímavé sledovat, jak prověří Jihlavský celek. O vítězné zakončení přípravných zápasů se Dukla pokusí ve středu 6. září od 17:30 v Budvar aréně. Zápas je možné taky sledovat v rámci textového přenosu na Onlajny.com

Loňská sezóna se Motoru úplně nevydařila. Bojovat musel až do posledních kol aby se vyhnul barážovým zápasům. Po 52 zápasech a náskoku o čtyři body na poslední Kladno se tým umístil na předposledním místě. Tím si zajistil udržení v nevyšší soutěži, ale sezóna mu skončila bez postupu do vyřazovacích bojů. V mezisezóním období se ke klubu připojili i nové posily jako například Sparťanský útočník Dominik Simon nebo Třinecký obránce Milan Doudera. V týmu Motoru ale taky nalezneme Jihlavskou stopu a to v podobě jednadvacetiletého útočníka Tomáše Chlubny.

České Budějovice v přípravných zápasech prozatím zaznamenaly celkem tři výhry a pět proher. Proti českému soupeři se jim podařilo vyhrát pouze jednou. Ve svém šestém přípravném zápase přivítali na domácím ledě hráče Komety, které porazili 5:3. Motor určitě bude chtít v posledním zápase přípravy zabojovat aby vylepšil svou bilanci vyhraných zápasů.

Zato Dukle se na začátku přípravy hodně dařilo. V prvních pěti duelech si připsala hned pět výher. Následně přišli dvě prohry od Bánské Bystrice a Nitry. Prozatím v posledním zápase na ledě Znojma si Dukla připsala další výhru v přípravě a to 4:1.

Zápasem s Českými Budějovice tak Dukle končí přípravné zápasy, ve kterých si zatím připsala šest výher. Po tomto zápasu bude následovat krátká pauza, po které Jihlavský celek vstoupí do nového ročníku Chance ligy. Svůj první zápas poté odehrají na ledě Znojma ve středu 13.9.2023 od 18:00.

První zápas v přípravě zvládla Dukla vyhrát na nájezdy 2:1 proti Táboru. Dokáže Jihlava vyhrát i v posledním zápase přípravy? Foto: Vít Trubička

Poslední zápas Českých Budějovic

České Budějovice - Kärpät Oulu 1:4

Branky a nahrávky: 29. Simon (Harris, Gulaš) – 4. Bunnaman (Mingoia), 19. Hyry (Turunen), 37. Mingoia (Koivunen, Bunnaman), 60. Junttila (Mingoia). Rozhodčí: Jaroš, Čáp – Lhotský, Thuma. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 2790. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Poslední vzájemný zápas

České Budějovice - Jihlava 1:3

Branky a nahrávky: 11. Doležal (Toman) – 16. Pořízek (Handl), 54. Miškář (Šik), 60. Šik. Rozhodčí: Čech, Skopal – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:5. Využití: bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 2009. Průběh utkání: 1:0, 1:3.