Krize? Z té se dostaneme jenom sami, říká obránce Daniel Kolář

10.10.2023 / Tomáš Kalas

Jak vypadal začátek aktuálního prvoligového ročníku pro Duklu nadějně, tak posledních pět zápasů nejen nadšení fanoušků lehce ochladilo. Jihlava totiž z pěti utkání čtyři prohrála a neuspěla ani v druhém říjnovém utkání na pelhřimovském ledě. Přestože se v utkání 10. kola proti rezervě pardubického Dynama ujala brzkého vedení, nakonec prohrála 1:4 a propadla tabulkou na průběžné osmé místo. „Po vyrovnávací brance Pardubic se to rozsypalo, pak jsme se s tím snažili něco udělat, ale už to zkrátka nešlo,“ smutní obránce Daniel Kolář.

Červenožlutí navíc nevyužili ani jednu početní výhodu, přestože ve druhé třetině byli blízko prolomení doposud trvajícího přesilovkového mlčení. „Je v tom už i nějaká smůla. Musíme trochu více střílet a tlačit to na branku,“ velí obránce, který má zkušenosti z celkem 45 extraligových duelů. 31letý bek však zmiňuje i brankovou konstrukci, jenž Pardubice uchránila od inkasování. „Puk nám tam skákal, šlo to do jednou do břevna, jednou do tyčky,“ dodává směrem k situacím v přesile.

Prohrou 1:4 zapsali hráči z města s ježkem ve znaku druhou prohru za sebou, v širším kontextu vyhráli z posledních pěti duelů jenom jediný. Přestože se dá do určité míry mluvit o krizi, na začátku sezony ještě neznamená nic výrazného.

Stačí se podívat na loňskou cestu extraligového Hradce Králové. Na konci listopadu prohrál pětkrát v řadě, pohyboval se na hraně první desítky, nakonec se ale vzchopil a dotáhl sezonu k historickému stříbru. I tehdy hovořil útočník Jakub Lev ve smyslu, že se z nepříjemné situace musí dostat tým tvrdou prací. „Z krize se dostaneme jenom sami, především prací na tréninku. Musíme začít od začátku, sami u sebe a zlomit to,“ souhlasí Kolář.

Na dlouhé smutnění ale nemá Jihlava moc času. Už ve středu totiž zajíždí na led Přerova, kde naposledy vyhrála 12. října loňského roku, tedy téměř na rok přesně. Vložené pondělní kolo tak ve finále vidí zkušený obránce jako výhodu. „Když to jde za sebou, tak dá člověk jeden den trénink a hned naskakuje do dalšího zápasu. Pro mě je to určitě lepší, dá se na to rychleji zapomenout,“ říká směrem k následujícímu programu.

Zároveň má – stejně jako Viktor Ujčík na pozápasovém hodnocení – jasno o cíli, se kterým Dukla do 40tisícového města na řece Bečvě vyjede. „Ve středu do toho v Přerově vlétneme a musíme urvat body,“ hlásí odhodlaně odchovanec pražské Hvězdy. Poveze Dukla domů ve středeční večer body?

Obránce Daniel Kolář po zápasu proti B-týmu Pardubic

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - HC Dynamo Pardubice B 1:4

Autor videa: HokejkaTV