1:4
(1:1, 0:2, 0:1)

Rychlý vstřelený gól nepomohl, Dukla doma podlehla B-týmu Pardubic

09.10.2023 / Milan Horák

Jihlavští hokejisté vstoupili do zápasu 10. kola velmi dobře a už po 77 vteřinách šli do vedení trefou Filipa Dundáčka. Jenže velmi rychlou odpověď našli i hráči B-týmu Pardubic. Po smírné první třetině se hosté dostali zkraje druhé části do vedení Michalem Pochobradským. Pak sice nedal Urban trestné střílení, ale Dynamu to vadit nemuselo, jelikož na konci třetiny přidal Pochobradský další gól. Dukla se v závěrečném dějství ke kontaktní brance nedostala, naopak hosté v závěru využili hru domácích bez gólmana a zvítězili 4:1.
09.10.2023 17:30, Chance Liga - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Kolář (A), Ozols, Kočí, Dundáček, Mareš, Chvátal – Čachotský (C), Pořízek, Šik – Havránek, Štefančík, Cachnín – Berger, Menšík, Jelínek – Rauš, Handl, Brož
1

HC Dynamo Pardubice B

Vomáčka – Chabada, Zdráhal, Bukač, Kubíček, Tvrdík, Voženílek – Žálčík (A), Rákos (A), Hrníčko – Herčík, Pochobradský, Urban – Lichtag, Kaut (C), Kaplan – Rouha, Mikyska, Zeman
4
Branky a nahrávky: 2. Dundáček (Štefančík, Havránek) – 6. Lichtag (Kaplan, Zdráhal), 22. Pochobradský (Urban), 38. Pochobradský, 60. Kaut (Lichtag). Rozhodčí: Horák, Čáp - Štofa, Teršíp. Vyloučení: 2:6, navíc Dundáček (JIH) 5 minut a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 504. Střely na branku: 35:22. Vhazování: 33:39. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Průběh utkání

První dějství utkání s rezervou Pardubic začalo lépe pro domácí Duklu. Hned ve druhé minutě se ke střele z modré dostal Filip Dundáček a se štěstím procedil puk za záda Vomáčky, neboť se puk otřel minimálně o jednoho obránce, který se ho snažil zablokovat - 1:0. Vedení Dukly ale netrvalo příliš dlouho. Hru do šesté minuty střídaly šance na obou stranách a v šesté minutě přišla odpověď Pardubic. Robin Kaplan nahrál křižně na pravý kruh Jakubu Lichtagovi a ten tvrdou střelou prostřelil přesně mezeru mezi betony Adama Berana - 1:1.

První třetina nabídla také jednu přesilovku domácích. Jak je ale letos známo, Jihlavě se v početní výhodě jednoduše nedaří, a tak zůstala přesilová hra i přes střely Havránka z pravého kruhu opět nevyužita. Ke konci první třetiny začaly hrozit Pardubice včele s lajnou Rákose, tu ale úspěšně nuloval Adam Beran a do kabin šli hráči za vyrovnaného stavu 1:1.

Naopak do druhé třetiny vstoupila lépe rezerva Pardubic, neboť už ve druhé minutě druhé dvacetiminutovky poslal hosty do vedení Michal Pochobradský, který využil zmatku v jihlavské obraně, z druhé vlny si dojel kotouč a zakončil do odkryté klece Adama Berana - 1:2. Následně na to startovala druhá přesilovka Dukly, která si už říkala o gól. Nejprve byl v šanci Menšík, kterému scházely pouze centimetry od úspěšné teče před brankou Vomáčky. Ihned po této akci měl před sebou z poloviny odkrytou klec Jelínek, kterého skvěle našel Čachotský. Jelínkovi se podařilo nasměrovat puk nejlépe jak mohl, Vomáčka ale vytáhl fantastický zákrok, když se stačil přesunout od jedné tyčky k druhé, a podržel tak svůj tým před inkasováním druhé branky. Po této přesilové hře následovala další pro domácí celek, ani ta však nebyla využita.

Zlomový moment mohl přijít ve 34. minutě, kdy bylo po faulu Šika nařízeno trestné střílení. Ze středu hřiště se rozjel Tomáš Urban, toho ale Adam Beran dobře přečetl a střelu na vyrážečku si pohlídal. Ačkoliv hosté trestné střílení neproměnili, nemuselo je to mrzet. Ve 38. minutě se dostal ke kotouči opět Michal Pochobradský, který využil propadu obrany domácích. První střelu mu stačil Adam Beran vyrazit, ale na dorážku byl již krátký a hosté odskočili rozdíl dvou branek - 1:3. Druhá třetina skončila velice přívětivě pro B-tým Pardubic.

V závěrečné dvacetiminutovce se Dukla snažila seč mohla. Tuto snahu domácí Dukly překazilo také vyloučení ve 49. minutě, kdy byl na 5 + OK vyloučen Filip Dundáček za faul kolenem. Pětiminutové oslabení zvládla na jedničku, nebylo jí to ale nic platné, protože se nemohla dostat do většího tlaku. Hosté si již skóre do konce zápasu velice dobře hlídali. Sedm vteřin před koncem 60. minuty stvrdil vítězství Pardubic Tomáš Kaut do prázdné branky - 1:4.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Z naší strany další nepovedený zápas v řadě, bohužel si to vyžíráme až do dna. Nepomůžeme si v přesilovkách, kdyby si soupeř dnes nedal vlastní gól, tak jsme možná gól nevstřelili. Klukům samozřejmě nemohu upřít určitou snahu, ale bohužel, na snahu se nehraje. Musíme tlak nějakým způsobem přetavit v gól, a když už máme problém dát gól vepředu, tak nesmíme dělat takové chyby dozadu, kde jsme je ještě dablovali. I když jsme se stačili nějakým způsobem vrátit, tak zas projedeme hráče, který nám tam puk dorazí. Teď jdou zápasy hrozně rychle za sebou, dnešek musíme rychle hodit za hlavu a od zítřka se soustředit na další utkání v Přerově. Ten musíme zvládnout, abychom znovu získali nějaké sebevědomí a klid do dalších zápasů.

Jan Starý (HC Dynamo Pardubice B): Jsme rádi, že jsme zápas ubojovali, nebylo to vůbec jednoduché utkání. Řekl bych, že se na zápase asi podepsala i nervozita. Druhá třetina se nám moc nepovedla, naštěstí jsme dali dva góly, což nás trochu uklidnilo do té třetí. Musíme se na to podívat, rozebrat si to, protože tam byly chyby. Vedeme o dva góly během posledních šest minut a je tam hodně nervozity, byla tam pětiminutová přesilovka, tu jsme nesehráli vůbec dobře. Možná jedna, dvě střely, ale mimo bránu. Tam to chce větší klid, ale věřím, že po sérii proher, kterou jsme teď měli, to bylo pro kluky těžké a chtěli vyhrát. Myslím, že to bylo ubojované utkání a že jsme si tři body zasloužili.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie