Skolíme Zubra? Dukla se chce dostat z výsledkových nezdarů výhrou v Přerově

10.10.2023 / Tomáš Lysý

Již druhé vložené pondělí má za sebou Chance liga. To je tedy neklamnou známkou, že druhá nejvyšší česká hokejová soutěž opět nabírá na obrátkách. A to je pro jihlavské hokejisty možná dobře, nemusí se alespoň zbytečně babrat ve čtyřech porážkách z posledních pěti zápasů, které vystřídaly výborný vstup do sezony. Utkáním na ledě týmu HC ZUBR Přerov, které se hraje ve středu 11. října 2023 od 18 hodin, odstartuje Dukla pořádnou venkovní sérii. V následujících pěti zápasech totiž bude hrát doma pouze jednou! Utkání Zubra proti Ježkovi můžete sledovat klasicky na onlajnech nebo na HokejkaTV.

Ačkoliv o nedobré sérii Jihlavy již bylo zmíněno dost, červenožlutí jsou stále v kontaktu se širším čelem tabulky. Vždyť na třetí Sokolov, kam mj. jedou v sobotu, ztrácí jen čtyři body. Rozdíl mezi osmou Duklou a pátým Přerovem je pouze jednobodový. Od třetího do desátého místa je Chance liga hodně vyrovnaná. A možná i proto trenér Dukly Viktor Ujčík sdělil, že v Přerově je třeba zápas zvládnout k získání sebevědomí a klidu do dalších zápasů.

Soupiska Přerova
Realizační tým Přerova

Jenže ani Přerovští nechtějí, aby jim hned na začátku sezony nějak výrazně ujel vlak. Tím spíše, že v úvodních šesti zápasech zapsali jen dvě výhry za tři body a dílčí zvednutí týmu třemi výhrami v řadě přerušil v minulém kole Sokolov. Sečteno a podtrženo, Přerov má na svém kontě sedmnáct bodů. Čtyřikrát vyhrál v základní hrací době, dále získal tři dvoubodová vítězství a bod za jednu domácí porážku s arcirivalem z Prostějova v prodloužení.

V kádru hlavního trenéra Roberta Svobody a jeho asistenta Petra Dočkala najdeme několik známých jmen. Zkušenými a ostřílenými prvoligovými beky jsou David Chroboček s Tomášem Kudělkou a nesmlouvavým Jiřím Krislem. Již pět zápasů za Zubry má odehráno ex-jihlavský bek Vojtech Zeleňák, který si zatím nevybudoval stálé místo v kádru extraligových Vítkovic. V útoku jsou stálicemi Antonín Pechanec, Jiří Goiš, Jakub Svoboda či další bývalý jihlavský forvard David Březina. A právě hokejista s výbornou střelou z kruhů vede nejen kanadské bodování týmu, ale i tabulku střelců (6+3). Zbývá doplnit, že zcela jasnou jedničkou je Michal Postava a jeho čísla jsou vynikající – 94,93% úspěšnost zásahů při průměru inkasovaných gólů na čísle 1,84.

Poslední zápas Přerova

10. kolo: Sokolov – Přerov 3:0

Branky a nahrávky: 2. Weinhold (Kružík, Přikryl), 34. Osmík (Vracovský, Tomeček), 55. Vracovský (Kružík, Přikryl). Rozhodčí: Valenta, Zubzanda – Malý, Sýkora. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 502. Střely na branku: 24:24. Zblokované střely: 1:6. Vhazování: 41:21. Průběh utkání: 3:0.

Přerov: Stuchlík – Zeleňák, Černý, Krisl, Chroboček, Kudělka, Adámek, Cubo – Březina, Pechanec, Tomi – Goiš, Hejcman, Doležal – Nemec, Indrák, Jan Svoboda – Tarnoczy, Chludil, Dobša

Poslední vzájemný zápas

50. kolo Chance ligy 22/23: Dukla – Přerov 2:1

Branky a nahrávky: 45. Kolář (Karabáček, Haman), 60. Šik (Kočí, Pořízek) – 26. Kratochvil. Rozhodčí: Svoboda, Jechoutek – Kleprlík, Roupec. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 634. Střely na branku: 29:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Dukla: Beran – Kolář, Haman, Bilčík (A), Kočí, Vala, A. Dvořák, Vovsik – Havránek, Skořepa (C), Karabáček – Pořízek, Handl, Šik – Cachnín, Juda, Brož – Křehlík
Přerov: Postava – Hrdinka, Chroboček, Krisl (C), Ševčík, Němec, Černý, Gréč – Březina, Pechanec, Indrák – Doležal (A), Macuh, Okál – Ministr, Kratochvil, Jakub Svoboda – Goiš, F. Dvořák, Jan Svoboda

Poslední vzájemný zápas vyhrála Dukla 2:1 i díky trefě Daniela Koláře a výrazně si tak tehdy přiblížila účast v play off. Naváže jihlavský obránce na svou trefu a prosadí se proti Zubrům opět? Foto: Nela Dittrichová

11. kolo, středa 11. října

SK Horácká Slavia Třebíč – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
VHK ROBE Vsetín – HC LERAM Orli Znojmo (17:30)
HC Stadion Litoměřice – SC Marimex Kolín (17:30)
HC Dynamo Pardubice B – Berani Zlín (18:00)
HC Slavia Praha – HC Frýdek-Místek (18:00)
HC ZUBR Přerov – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC RT Torax Poruba 2011 – HC Baník Sokolov (18:00)

12. kolo, sobota 14. října

HC Baník Sokolov – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC Frýdek-Místek – HC Stadion Litoměřice (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC RT Torax Poruba 2011 (17:00)
SC Marimex Kolín – VHK ROBE Vsetín (17:00)
Berani Zlín – HC ZUBR Přerov (17:30)
HC LERAM Orli Znojmo – HC Dynamo Pardubice B (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Slavia Praha (17:30)

13. kolo, středa 18. října

VHK ROBE Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC Stadion Litoměřice – HC LERAM Orli Znojmo (17:30)
HC Dukla Jihlava – Berani Zlín (17:30) - vstupenky zde
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Frýdek-Místek (18:00)
HC ZUBR Přerov – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – HC Baník Sokolov (18:00)
HC Slavia Praha – SC Marimex Kolín (18:00)