Konečně jsme prolomili smůlu. Snad už budeme nyní stoupat tabulkou výše, doufá Fabien Kočí

15.10.2023 / Vít Trubička

Jihlavští vezou ze Sokolova vítězství 3:1. Podepsal se pod něj i obránce Fabien Kočí, který svou přesnou ranou od modré k pravé tyči branky Baníku vstřelil první přesilovkový gól Dukly v aktuálním ročníku. „Čekali jsme na to dlouho a jsme rádi, že se konečně zadařilo. Snad nám to tam od teď takhle bude padat každý zápas,“ řekl mladý bek v jihlavských službách.

Nad Sokolovem se vám podařilo zvítězit 3:1. Jak zápas hodnotíte z vašeho pohledu?
Myslím, že jsme si to dobře pohlídali. Až na pár momentů jsme měli více ze hry. Bylo jen třeba se vyvarovat zbytečným vyloučením.

Jste rádi, že se vám venku povedlo vyhrát podruhé v řadě?
Konečně jsme prolomili smůlu a doufám, že nyní už to bude pokračovat a budeme stoupat tabulkou výše. Neodehráli jsme v poslední době dobré zápasy, což se nyní snad začíná otáčet.

Také se vám poprvé v této sezoně povedlo využít přesilovku. Jak důležitý moment to je?
Velmi důležitý. Čekali jsme na to dlouho a je dobře, že se nám konečně zadařilo. Rádi bychom, aby nám to tam od teď spadlo takhle každý zápas aspoň jednou. Speciální týmy při přesilovkách rozhodují zápasy.

Dá se tedy říct, že se to projevilo i nyní, kdy jste jeden gól v početní výhodě dali, zároveň ale také jeden inkasovali?
Ano. Je ale dobré, že se to i nám podařilo a nebylo to jen 0:1 pro soupeře.

Těší vás, že právě vy jste byl tím střelcem, komu se zadařilo?
Jsem. Sice mě za to čeká nějaký příspěvek do pokladny, ale jedině dobře.

Na startu třetí třetiny rychlý nástup Sokolova, k tomu měli trestné střílení. Brali jste jako klíčové, že se Adamu Beranovi povedlo nájezd chytit?
Byl to určitě podstatný moment. Kdyby to soupeř proměnil, pravděpodobně by se dostal zpátky do hry. Bery to ale výborně vychytal a jsem rád, že to zůstalo 3:1. Pak už jsme si to sami ohlídali.

Jak těžké bylo pak držet závěr utkání a dvoubrankový náskok?
Hráli jsme to, co po celou dobu. Soupeře jsme málokdy do něčeho pustili, proto to bylo docela v pohodě.

Další zápas vás čeká ve středu, nyní tedy trochu volna. Jaký program budete mít v nejbližších dnech?
Neděli máme volnou, tak trochu zregenerujeme po dlouhé cestě. V pondělí začneme trochu těžším tréninkem, v úterý se připravíme na zápas a ve středu vyhrajeme.