1:3
(0:1, 1:2, 0:0)

Druhá venkovní výhra v řadě! Dukla ovládla duel v Sokolově

14.10.2023 / Vít Trubička

Podruhé za sebou na venkovních kluzištích úspěšně! Jihlavě se na ledě Sokolova opět zadařilo a veze domů na Vysočinu vítězství 3:1. Zlatým hřebem výhry budiž i úvodní využitá přesilovka Dukly v této sezoně. O to se svou trefou postaral Fabien Kočí. Jihlavští se tedy po výhře v Přerově mohou radovat z druhého venkovního tříbodového zisku v krátkém čase!
14.10.2023 17:00, Chance Liga - 12. kolo

HC Baník Sokolov

Michajlov (34. Hamalčík) – Weinhold, M. Rohan (A), Bulka, Mikyska, Klejna, Rulík, Mlčák – Kružík, Kofroň, Vracovský – Csamango, Vrdlovec, Křemen – Osmík, Adamec, Novotný – T. Rohan (C)
1

HC Dukla Jihlava

Beran – Kolář, Bilčík, Kočí, Dundáček, Ozols, Kachyňa – Cachnín, Pořízek, Čachotský – Šik, Menšík, Havránek – Brož, Štefančík, Jelínek – Chvátal, Handl, Rauš
3
Branky a nahrávky: 40. Mikyska (Kružík) – 10. Menšík (Šik, Havránek), 24. Dundáček (Čachotský, Pořízek), 34. Kočí (Jelínek). Rozhodčí: Svoboda, Kostourek – Kokrment, Pěkný. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 649. Střely na branku: 21:41. Zblokované střely: 5:4. Vhazování: 26:26. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

Průběh utkání

Od samotného úvodu utkání to byla Jihlava, komu se více dařilo v útočné oblasti. Adam Beran se poprvé dotknul kotouče až ve třetí minutě. Díky tomu to tak byla právě Dukla, kdo se jako první dostal do vedení. V polovině prvního dějství našel Otakar Šik přihrávkou od mantinelu Matouše Menšíka, který pohotově umístil puk za záda gólmana Michajlova.

Jihlavští posléze museli čelit početní nevýhodě, ve které se ovšem domácí tým do vážnější příležitosti nedostal. Po většinu doby se navíc hrálo před svatyní Michajlova. Sokolov se osmělil až v závěru, zato však musel Beran likvidovat hned tři soupeřovy vyložené šance. V tom si ale počínal velmi obratně, proto Dukla vedla po první třetině 1:0.

I druhá část utkání vyšla Jihlavským lépe. Nejprve se jim povedlo snížit, když Tomáš Čachotský přesným pasem od mantinelu našel Filipa Dundáčka, jehož rána přesně zaplula do branky Baníku. Následně se Dukle dařilo v přesilovce, ve které masivně ostřelovali klec Martina Michajlova, byť gól tentokrát za něj nepropadl.

V náporu směrem dopředu Jihlava pokračovala i nadále. Další gól měl při samostatném úprku na holi Matouš Menšík, který ovšem zakončoval až příliš blízko k sokolovské brance. Skórovat se tak podařilo až v čase 33:33 Fabienu Kočímu. V přesilové hře napálil kotouč dopředu od modré a napasoval ho k pravé tyči klece Martina Michajlova. Pro něj to navíc byl poslední moment v brance v tomto utkání.

Jeho místo totiž zaujal Petr Hamalčík, což s následnou přesilovkou Sokolova otevřelo domácím řadu útočných příležitostí. Právě díky početním výhodám byl Baník v závěru aktivnější a tu druhou již dokázal využít. V poslední minutě druhé třetiny upravil skóre na 1:3 Dalimil Mikyska. Dvoubrankový náskok do závěrečné periody ale Dukle zůstal.

Tu rozehrál o něco lépe domácí Sokolov, který vlétl na Jihlavu ve vysokém tempu. Navíc si po faulu Bilčíka vykoledoval trestné střílení. Adam Beran se ale proti němu blýskl vydařeným zákrokem a udržel vedení svého týmu. Práce mu ovšem neubývalo. Rovněž se stupňoval počet vyloučených na obou stranách.

Postupem času se do akce dostávala více i Jihlava a výsledkem byla poměrně intenzivní vzájemná přestřelka. Ani na jedné straně ale gólová trefa po zbytek třetiny již nepřišla a Dukla se tak mohla radovat z výhry 3:1.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Z naší strany byl zápas dobře zvládnutý. Výhrady máme asi jen k posledním pěti minutám první třetiny, kdy jsme vypadli ze hry. Po patnácti minutách, kdy jsme si soupeře dostávali do nějakého stavu, jsme jim darovali tlak. Potom jsme šli do třetí třetiny s vedením o dva góly a zbytečně jsme byli ustrašení, aby se něco nestalo. Nakonec jsme ale úplný závěr zvládli parádně, a jsme rádi, že odsud odvážíme tři body.