Mrzí mne, že můj první gól v sezoně k ničemu nevedl, lituje Vítězslav Brož

22.10.2023 / Tomáš Lysý

Čtvrtou výhru v řadě jihlavští hokejisté nepřidali. Na ledě Znojma tentokrát nepotvrdili svou pozici nejlepšího týmu na kluzištích soupeřů a prohráli těsně 2:3. Zatímco první utkání v orlím doupěti vyhráli 3:2, nyní se stejným poměrem radoval soupeř. „Body jsme tady ve Znojmě ztratili, takže si je v dalším utkání na ledě Frýdku-Místku chceme vzít zpátky. Potřebujeme ztracené body získat někde jinde, proto jedeme na led soupeře s jasným úkolem dotáhnout je zpátky domů,“ povídá odhodlaně útočník Vítězslav Brož.

Se Znojmem to byl těsný zápas a nakonec porážka o jednu branku. Tvé hodnocení?
Byla škoda, že jsme soupeři tři góly darovali. Udělali jsme viditelné chyby, oni je potrestali a to se nám nemůže stát. Pak je to těžké dohánět. Dobře, že jsme dali alespoň ty dva góly, ale ani tak to nestačilo. Je potřeba nedělat takové chyby.

Jak obtížné je být v pozici týmu, který musel celý zápas dotahovat?
Pár takových zápasů jsme odehráli. Co se týče bojovnosti a snahy, tak se nám nemůže nic upřít. Akorát jsme vždycky udělali nějakou chybu a oni jí potrestali. Třeba jako v posledním utkání se Zlínem udělali Berani chybu a nám stačil jeden gól, tak my jsme nyní takových chyb udělali více.

Povedlo se nám pak skórovat, což nám určitě dalo nějakou naději…
Určitě, protože to bylo ve fázi, kdy jsme snížili na 1:2. Byl ještě nějaký čas do konce, ale pak nás mrzel třetí inkasovaný gól. Můžeme říkat, že se puk blbě odrazil od mantinelu, ale to už je nyní jedno. Stalo se.

Třináct zápasů čekal mladý útočník Vítězslav Brož na první trefu v sezoně. Zapsal jí právě ve čtrnáctém kole na ledě Znojma. Foto: Barbora Stránská

Vstřelil jsi první gól v této sezoně. Jaké to pro tebe bylo?
Dá se říct, že jsem ho vstřelil napodruhé, protože jsem prvně netrefil prázdnou branku. Pak jsem zapnul a řekl si, že gól musíme dát. Jsem rád, že se to podařilo, ale mrzí mne, že to k ničemu nevedlo. Když jsme dostali třetí branku, už to bylo takové bezmocné.

Gól na 1:3 jsme vstřelili krátce po přesilovce. V Sokolově jsme přesilovku využili. Je to něco, na co se v poslední době zaměřujeme, že to početních výhodách nebo těsně po jejich skončení začíná vycházet?
O přesilovkách se bavíme pořád. Chceme je zlepšovat a děláme pro to všechno. Nyní jsme už neměli co ztratit, proto se nám v přesilovkách hrálo lépe. Ale je třeba posílat střely na branku častěji, od začátku zápasu a nečekat na to, až budeme prohrávat a nemít co ztratit. Pořád je v přesilovkách co zlepšovat, ale je dobře, že góly v nich začínáme dávat.

Už v pondělí nás čeká další výjezd do Frýdku-Místku. Co od toho očekávat?
Body si ve Frýdku-Místku chceme vzít zpátky, protože jsme je ve Znojmě ztratili. Potřebujeme je získat někde jinde, proto tam jedeme s jasným úkolem dotáhnout tři body zpátky domů.

Sestřih zápasu: HC LERAM Orli Znojmo – HC Dukla Jihlava 3:2

Autor videa: HokejkaTV