Podali jsme parádní týmový výkon a zvládli oslabení, těší Vítězslava Brože

07.12.2023 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté měli po týdenní pauze poměrně těžkého soupeře na rozjezd. Frýdek-Místek totiž zaznamenal v posledních kolech vzestup a odpoutal se od poslední příčky v tabulce. Dukla však potvrdila, že se jí na Slezany v této sezoně daří a porazila je i potřetí. „Důležitý byl gól na 3:1, který nám přinesl větší klid na hokejky,“ povídá útočník Vítězslav Brož, který byl střelcem právě třetí jihlavské trefy.

Možná symbolika celého zápasu přišla hned na úvod. Zkušený forvard Rostislav Martynek jel v protiútoku sám na Adama Berana, ale neprostřelil ho. Naopak Jihlava svou šanci využila a po první třetině vedla díky hezké přesilovkové kombinaci 1:0. Ve druhé a třetí třetině zvládli červenožlutí celkem pět oslabení, což byl také významný faktor tří bodů. „Dobře, že jsme se prosadili, protože jsme vstřelili čtyři branky. Důležitá byla i ubráněná oslabení. Byl to bojovný zápas se spoustou zblokovaných střel a parádním týmovým výkonem,“ je spokojen Vítězslav Brož.

Na konci druhé části vrátil Dukle vedení Tomáš Čachotský. Klíčový byl také gól právě Vítězslava Brože, po kterém Dukla uskočila svému soupeři na dvě branky. „Myslím si, že nejdůležitější bylo navýšení na 3:1. Oni do té doby mohli hrozit, mít přesilovky, ale rázem jsme vedli o dvě branky. Tento gól nám přinesli větší klid,“ povídá jihlavský forvard, který zároveň zaznamenal asistenci i u prvního gólu. Získal tak dva body, což je stejně, jako za celý dosavadní průběh sezony. „Jsem rád, že jsem se po dlouhé době bodově prosadil a týmu to pomohlo k vítězství. Na třech bodech má ale zásluhu celý tým,“ sděluje skromně.

Jistým varováním jsou ale někdy hodně ledabylé situace, kdy soupeř poměrně snadno ujížděl do přečíslení. Pokud chce Dukla stoupat tabulkou výše, musí tyto věci eliminovat. „Musíme pokračovat v bojovné práci, v týmovosti a ve střílení gólů. Občas máme převahu, ale neprosadíme se gólově. Musíme navázat proti Kolínu na výkon proti Frýdku-Místku a pohlídat si situace, kdy nám soupeř často ujíždí do přečíslení. Na tohle se musíme zaměřit a zlepšit to,“ hledá Vítězslav Brož věci, které je třeba zlepšit.

Vítězslav Brož po výhře nad Frýdkem-Místkem

Autor videa: Milan Horák

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Frýdek-Místek 4:1

Autor videa: HokejkaTV