1:4
(1:1, 0:1, 0:2)

První juniorská výhra v nadstavbě! Jihlavští otočili duel v Boleslavi

09.12.2023 / Vít Trubička

K dalšímu utkání nadstavby DHL extraligy juniorů se svěřenci Michala Broše vydali do Mladé Boleslavi. Zde se domácí dostali sice do vedení 1:0, nicméně pak už nastal povedený jihlavský obrat. Nejprve vstřelil první nadstavbovou trefu Dukly Kevin Coufal, následně otočil vývoj přesilovkovým gólem Tomáš Vandas. Jihlavští si pak pojistili vedení v závěru dvěma góly do prázdné branky z hole Šimona Katolického, jenž si připsal premiérovou branku za juniory, a Jakuba Modla.
09.12.2023 12:30, DHL Extraliga juniorů - 30. kolo

BK Mladá Boleslav

Sklenička – Čech, Průšek, Sypecký, Moravec (A), Němec, Vlasák, Kubíček – Hrouda (C), Hurt, Zvagulis – Hruška (A), Vítek, Kučera – Šindelář, Dobner, Teplý – Šachl, Vojáček
1

HC Dukla Jihlava

Cinka – Vovsík (C), Löffler, Číhal (A), Vandas, Jeletz, Topol, Vildomec – Báťa (A), Rauš, Katolický – Nosek, Modl, Váňa – Kudrna, Peš, Chlubna – Coufal, Niederhafner, Jáchym Jungwirth
4
Branky a nahrávky: 16. Hruška (Moravec, Čech) - 19. Coufal (Vildomec), 22. Vandas (Modl, Číhal), 60. Katolický (Rauš, Báťa), 60. Modl (Vandas). Rozhodčí: Hlinka, Trnka - Frodl, Goltsch. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Průběh utkání

Jihlavští junioři zahájili duel v Mladé Boleslavi poměrně aktivně. Ovšem stejně tak se dařilo domácímu týmu, čímž byla k vidění rychlá hra s častým přenášením od jedné branky k druhé. Oba celkům navíc pomohla přesilovka. Nejprve se díky ní usadili bruslaři v útočném pásmu, vzápětí se dařilo Dukle v předbrankovém prostoru. Trochu déle se ale čekalo na úvodní branku utkání.

Ta přišla v šestnácté minutě z holí Mladoboleslavských. V další přesilové hře domácího týmu se Jakub Hruška opřel v pravém kruhu do kotouče a poslal ho přesně mezi nohy gólmana Cinky. Přesto ještě do konce třetiny zvládla Dukla vyrovnat! Kevin Coufal se kličkou prosmýkl zprava před boleslavskou branku, položil si jejího strážce a uklidil kotouč k levé tyčce. Do druhé periody tak oba celky vstupovaly za vyrovnaného stavu.

Právě start další části utkání vyšel Jihlavským víc než dobře. V čase 21:19 se dočkali početní výhody, kterou hned o osm vteřin později ukončil svým přesným zásahem za záda Marka Skleničky Tomáš Vandas. Dukla nadále zůstávala herně aktivnějším týmem, v čemž jí pomohly i další dvě početní výhody. Gólová trefa už z toho ale nepadla, proto odcházela do kabin s náskokem jedné branky.

Třetí třetina se dlouho nesla v duchu té předešlé. Jihlavští drželi jednobrankový náskok a odolávali čím dál tím více stupňujícímu se tlaku ze strany domácí Boleslavi. Své spoluhráče také ve velkém podržel gólman Cinka. A z pohledu Dukly to nakonec přineslo kýžené ovoce. Boleslavští v poslední minutě odvolali gólmana, čehož junioři Jihlavy využili dvěma trefami do prázdné branky.

Tu první vstřelil Šimon Katolický, který si ranou z poloviny kluziště připsal svůj první gól za juniorský tým Dukly. Chvilku nato definitivně pojistil jihlavské vítězství Jakub Modl. Junioři se tak mohli radovat z první výhry v nadstavbové části extraligy.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (BK Mladá Boleslav): V tomto zápasu jsme se soustředili sami na sebe a na naši hru. Bohužel jsme nebyli dostatečně efektivní a dali jsme pouze jeden gól. V tomhle nemůžeme být spokojení.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Bylo to těžké utkání, stejně jako všechny v této skupině. Ale ani v naší základní části lehké zápasy nebývali. Byli jsme připraveni a na jednu stranu i natěšení na soupeře, s kterým jsme letos ještě nehráli a s kterým jsou zápasy každý rok ostré a každý rok zajímavé. Vloni jsme s nimi hráli o třetí místo, jsou tam emoce a má to všechno. Myslím si, že i tentokrát se hrál dobrý hokej. Mělo to všechno, co to má mít, a byli jsme prostě o ten gól ve směsi mezi lepším a šťastnějším. Byli jsme disciplinovanější. Pak nám tam napadaly dva góly do prázdné brány, ale kluci si zaslouží obrovskou pochvalu za tu obětavost a za touhu dovést utkání do vítězného konce, převtělené do toho výkonu.