Tomáš Čachotský: Soupeř byl o něco lepší. Důležité jsou ale body, které máme my

09.12.2023 / Vít Trubička

Dukla veze ze středočeského Kolína druhé vítězství v řadě. K němu dokráčela v prodloužení, kdy v přesilovce rozhodl přesným zásahem kapitán Tomáš Čachotský. Před reprezentační přestávkou tak Jihlavští uzmuli další výhru a dorovnali se šestému Sokolovu. „Je škoda, že jsme neudrželi dvoubrankové náskoky, avšak i za vítězství za dva body jsme rádi,“ doplnil.

Proti Kolínu nakonec výhra 5:4 v prodloužení. Jak cenná pro vás je?
Je hodně cenná. Soupeř hrál lépe než my, měl lepší pohyb, byl o trochu agresivnější. Počítají se ale body a ty máme nakonec my.

V první i druhé třetině se poměrně dlouho čekalo na gólovou trefu. Poté jich na obou stranách padlo více. Bylo náročné tohle ustát?
Přestože jsme zpočátku byli trochu horší, tak jsme vedli a dvakrát během utkání jsme měli dvoubrankový náskok. Bohužel, ani jednou jsme ho neudrželi. Je to škoda, mohlo to být za tři body. Ale jak jsem říkal, musíme nechat kredit i Kolínu, který hrál velice dobře a jsme rádi i za takové vítězství.

Brali jste jako důležité, že jste v první třetině dokázali rychle odpovědět na kolínské srovnání skóre na 1:1, navíc dvěma góly?
To samozřejmě. Každé vedení je pro tým lepší než kdyby prohrával. Trochu nám ale chyběly zkušenosti s tímto výsledkem, abychom ho dokázali udržet, ohlídat si to dozadu a počkat si na soupeře. Také tam bylo několik individuálních chyb. I když musím říct, že čtvrtý gól byla snad největší haluz jakou jsem kdy viděl, v tom jsme měli i trochu smůlu. Ale zápas jsme dotáhli do vítězného konce a toho si vážíme.

Jak těžké pak bylo vstupovat do třetí periody za vyrovnaného stavu 4:4?
Říkali jsme si, že to bylo o tom, kdo dá gól, vyhraje. Nakonec to došlo do prodloužení a v něm jsme byli šťastnější.

Před nadcházející reprezentační přestávkou tedy máte druhou výhru v řadě. Jak jste za tohle rádi?
Jsme za to určitě moc rádi. Je lepší vstupovat do pauzy po vyhraných zápasech. Bude i lepší nálada, budeme mít více klidu na práci dále. Je to každopádně fajn.

Tomáš Čachotský po výhře 5:4 v prodloužení na ledě Kolína

Autor videa: Vít Trubička

Sestřih zápasu: SC Marimex Kolín - HC Dukla Jihlava 4:5 pr.

Video: HokejkaTV