Z prvního zápasu za A-tým jsem měl respekt, říká s pokorou obránce Lukáš Číhal

23.01.2024 / Tomáš Lysý

Lepší debut v seniorském týmu Dukly si snad ani nemohl přát. Obránce juniorky Lukáš Číhal se v sobotu dozvěděl, že si v pondělí 22. ledna na ledě Frýdku-Místku poprvé zahraje za A-tým. A první start si hned zpříjemnil vstřelenou brankou na 3:1, která byla nakonec vítěznou trefou. Jihlava totiž vyhrála na ledě partnerského týmu Třince 5:2! „Kdyby mi tohle před víkendem někdo řekl, myslel bych si, že si ze mne dělá akorát srandu,“ usmívá se odchovanec jihlavského hokeje, jenž si tak dal předčasný dárek ke svým 20. narozeninám, které má 24. ledna.

Frýdek-Místek je doma velmi silným týmem. Od poloviny listopadu totiž v Hale Polárka pravidelně bodoval, od konce listopadu nepoznal v útulném stadionu hořkost porážky. Až do té doby, než přijela Dukla, která si naopak celkem pravidelně vozí z daleké cesty domů bodový import. „Celý zápas bych hodnotil pozitivně. Důležitá byla první branka, kterou jsem dali jako první my. A vedení jsme si zvládli udržet i po malých chybičkách,“ ohlíží se Lukáš Číhal za vítězstvím 5:2.

Úvodní branka z hole Tomáše Čachotského Dukle pomohla, navíc krátce poté navýšil vedení červenožlutých svým premiérovým gólem v A-týmu útočník juniorů Adam Rauš. Když zkraje druhé části Frýdek-Místek snížil, dočkal se první trefy v Áčku také Raušův spoluhráč z juniorky Lukáš Číhal. Mezi kruhy se dostal k odraženému kotouči a napřáhl golfákem. „Viděl jsem odražený puk. Jediné, co mne v tu chvíli napadlo bylo, že do něj prostě bouchnu a věřil jsem, že to tam padne. Což se taky stalo a jsem za to hrozně moc rád,“ vyznává se "Čigi“, který si hned vzal kus černé gumy na památku. „Puk, který se od soupeřových nohou odrazil do branky, jsem si hned našel,“ usmívá se.

Podobným nápřahem vstřelil Lukáš Číhal svůj první gól za Duklu. Foto: Markéta Křížová

Jak vůbec téměř dvacetiletý hokejista prožívá chvíle před prvním startem za A-tým Dukly? Tím spíš, když se jedná o odchovance, který od malých hokejových krůčků sní, že si jednou za "dospělou" Duklu zahraje? „Úplně bych neřekl, že bych byl nervózní. Ale měl jsem ze zápasu respekt. Kluci v týmu mi ale dost pomáhali s přípravou na zápas a chtěl bych jim za to poděkovat,“ podívá Lukáš Číhal, který si s troškou nadsázky snad bude muset vzít po prvním zápasu brigádu. První zápas za A-tým, první branka, o dva dny později narozeniny… „Samozřejmě kluci mi hned říkali, za kolik to mám. Co si budem‘, není to malá částka. Holt budu muset pár tisíc našetřit, ale to k hokeji patří,“ směje se 200 centimetrů vysoký hokejista.

Lukáš Číhal (vlevo) a Adam Rauš s puky z premiérové góly v A-týmu. Foto: Vladimír Šťastný

Sestřih zápasu: HC Frýdek-Místek – HC Dukla Jihlava 2:5

Autor: HokejkaTV