Jsem rád, že jsem se adaptoval na chlapský hokej a spadlo to tam, říká střelecký debutant Michael Koštoval

11.02.2024 / Vít Trubička

Na výhře nad Litoměřicemi se výraznou měrou podílel mladý obránce Michael Koštoval, kterému se povedlo hned dvakrát dopravit kotouč za záda litoměřického brankáře Cichoně. V prvním případě se navíc jednalo o premiérovou Koštovalovu trefu v dresu Dukly, jinak si dosud připsal dvě asistence. „V kabině jsme si řekli, kdy jindy porazit Litoměřice než teď. O to je cennější, že jsme se dostali do první šestky,“ popsal týmovou motivaci do tohoto utkání.

Svůj první gól za Duklu vstřelil Koštoval po necelých dvou měsících jihlavského působení. „Určitě mě to těší. Ze začátku jsem si zvykal na chlapský hokej, ale jsem rád, že jsem se adaptoval a konečně to tam spadlo,“ prohlásil mladý bek, který ještě v této sezoně nastupoval na výjimku pro hráče ročníku 2003 za juniorský tým Bílých Tygrů Liberec.

Aby toho nebylo málo, svůj střelecký debut korunoval i druhou trefou. Ta v 32. minutě vrátila Duklu zpátky do hry a přinesla stav 3:3. „Byla tam euforie, ale pokládám za důležitější vítězství za tři body,“ okomentoval radost ze své druhé branky v utkání s Litoměřicemi.

„U prvního gólu byl Cemba (Richard Cachnín) ve velkém rohu a uprostřed bylo volné místo. Tam jsem si sjel, dostal přihrávku, zavřel oči a prásknul to tam,“ popsal novopečený střelec svou úvodní vstřelenou branku. Ve druhém případě pak obdržel pas od Radima Tomana. „Viděl jsem, že Jumba (Jonáš Jungwirth) skvěle přejel před gólmana. Tak jsem zamířil na přední tyč a byl z toho gól,“ doplnil ke své druhé trefě. Těmto situacím se navíc se spoluhráči věnují pravidelně vždy po tréninku, když si ještě chodí zastřílet.

Průběh utkání ovšem nebyl úplně jednoznačný. Dukla se dvakrát dostala do vedení, na což soupeř vždy dokázal zareagovat. Navíc se sám dostal do vedení, avšak Jihlavským se definitivně zkraje poslední třetiny povedlo strhnout výhru na svou stranu. „Bylo to náročné. Litoměřice jsou kvalitní a bruslivý tým. My jsme ale měli šance a věřili jsme si. Díky tomu jsme je proměnili a ubránili závěr,“ dodal Koštoval.

Právě úplný závěr zápasu byl pro Jihlavu ještě o to těžší, neboť Litoměřičtí korunovali svůj tlak odvoláním gólmana a hrou v šesti. Přesto kotouč za záda připraveného Filipa Maláče dopravit nedokázali. „Tam už jsme jen padali do střel, ale obětavost jsme měli velkou,“ podtrhl dvougólový střelec úspěšné aspekty závěrečného ubránění, díky které se tým mohl radovat ze zisku třech bodů a alespoň na malou chvíli postupu mezi nejlepší šestku.

Dukla už v této sezoně odehrála tři zápasy s litoměřickým Stadionem, avšak ve všech dosavadních případech se radoval soupeř. Naposledy si z Pelhřimova odvezl dva body za výhru v prodloužení. „Před zápasem jsme si v kabině řekli, kdy jindy nad Litoměřicemi vyhrát než dnes. I proto bereme tuto výhru jako cennou,“ sdělil k týmovému nasazení na samotné utkání.

Michael Koštoval po výhře nad Litoměřicemi

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 4:3

Autor videa: HokejkaTV