U soupeře se projevila kvalita a pohoda, hodnotil prohru s Porubou Jonáš Jungwirth

18.02.2024 / Daniel Lhotský

Dukla v rámci 48. kola Chance ligy hostila na svém ledě již jistého vítěze základní části Porubu. Zatímco první polovina zápasu nabídla ještě poměrně vyrovnanou hru, v té druhé se již naplno projevila síla Poruby, která brala proti Dukle vítězství i ve čtvrtém vzájemném zápase této sezony. „Zápas se hodnotí těžko, prohráli jsme 2:6. První třetina byla ještě vyrovnaná, i když bylo vidět, že kvalita, klid v zakončení a pohoda je na jejich straně. Oba týmy měly nějaké šance, akorát u Poruby se projevila více kvalita a proměnila je. Ke konci už bylo vidět, jak nás přehráli,“ ohlédl se za průběhem zápasu střelec druhé branky Dukly Jonáš Jungwirth.

Šance Dukly na bodový zisk se výrazně propadly po konci druhé třetiny, kdy v jejím závěru hned třikrát inkasovala. Určitou naději však Jihlavě vrátil právě Jonáš Jungwirth, když snižoval na 2:4. „Naskočil jsem ze střídačky a jel jsem do pásma. Viděl jsem, že Matouš Menšík měl u mantinelu jisté problémy, ale viděl mě a dal mi puk na modrou. Na mě byl tlak z obou stran, tak jsem zkusil vystřelit a nějak to tam propadlo,“ popsal Jungwirth celou situaci.

Dukla si nakonec z utkání odnesla vysokou porážku, v zápase však mohla vstřelit mnohem víc branek, než jen dvě. Nevyužité šance však trápí Duklu již dlouhou dobu, což potvrdil i Jonáš Jungwirht. „Rozhodně. Z posledních pěti zápasů, které jsme odehráli, jsme předvedli kvalitní výkon. V určitých částech hry si vybudujeme převahu a máme šance, ale bohužel je neproměňuje. Chybí nám tam lehkost.“

Jonáš Jungwirth po zápase s Porubou

Autor: Václav Tomšů

Sestřih 48. kola: Dukla - Poruba

Autor: Hokejka.TV