2:6
(0:0, 1:4, 1:2)

Druhá třetina vzala Dukle proti Porubě naději na body

17.02.2024 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté odehráli proti lídrovi z Poruby výtečnou první třetinu, o čemž svědčí i poměr střel 21:6, ale hosty zachránil brankář Dolejš. Na začátku druhého dějství se Dukla konečně prosadila zásluhou Tomáše Havránka, jenže do kabin se odcházelo za stavu 4:1 pro Porubu. Hosté rychle vyrovnali a v závěru třetiny udeřili ještě třikrát. Dílčí naději vystřelil červenožlutým ve 49. minutě Jonáš Jungwirth, nicméně závěr si hosté pohlídali a přidali ještě další dvě branky - 2:6.
17.02.2024 16:30, Chance Liga - 48. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč - Dundáček, Koštoval, Bilčík, Strejček, Ozols, Chvátal - Čachotský, Menšík, Cachnín - Harkabus, Havránek, Jungwirth - Báťa, Štefančík, Jelínek - Kočí, Pořízek, Brož
2

HC RT TORAX Poruba

Dolejš - Doudera, Sedlák, Lemcke, Klimíček, Voráček, Gutwald, Stehlík - Tvrdoň, Střondala, Christov - Šoustal, Honejsek, Razgals - Gřeš, Vachovec, Berisha - Klímek, Krenželok, Mrázek
6
Branky a nahrávky: 21. Havránek (Cachnín, Čachotský), 49. Jungwirth (Menšík, Chvátal) – 26. Christov (Tvrdoň, Doudera), 36. Sedlák (Tvrdoň, Christov), 36. Razgals (Šoustal, Honejsek), 38. Christov (Střondala, Tvrdoň), 52. Střondala, 56. Střondala (Klimíček, Šoustal). Rozhodčí: Zubzanda, Hucl - Belko, Malý. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:2. Diváci: 791. Střely na branku: 42:26. Zblokované střely: 7:4. Vhazování: 27:36. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:6.

Průběh utkání

Dukla byla hned od začátku zápasu aktivnějším týmem. Dostávala se do zakončení a měla slibné šance, Báťu ale vychytal Dolejš a Havránkova střela před brankou byla zblokována. Červenožlutí nadále hrozili, ovšem Poruba odolávala. V desáté minutě mohl doklepnout puk do volné branky Jungwirth, měl k němu ale o něco dále, než by potřeboval. Jihlava vzápětí nevyužila ani přečíslení dva na jednoho. Výsledkem dobré hry domácích byla přesilová hra, nicméně bez gólového využití. Dolejš si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat, musel předvést své umění i proti střelám Pořízka, jenž byl sám před brankou volný, nebo Bilčíka. Domácí se tlačili do zakončení až do samotného závěru třetiny, ale ani jedna z jejich 21 střel neprošla do sítě.

Ve druhé části stačilo domácím 45 sekund k brance. Tomáš Havránek získal na pravém kruhu kotouč. Jeho první střelu sice Dolejš vyrazil, na následnou dorážku stejného hráče byl však krátký. Porubě se podařilo srovnat za čtyři a půl minuty při vyloučení Kočího. Tvrdoň zavezl puk do pásma vystřelil. Puk se po zblokované střele odrazil před branku k Vítu Christovovi, který jej zblízka dostal do sítě. Krátce po polovině zápasu měli domácí tři velké šance. Čachotský s Cachnínem nezužitkovali situaci dva na jednoho přes bránícího Stehlíka. Hned poté Harkabus z úhlu netrefil volnou část branky a z kruhů se neprosadil ani nehlídaný Jungwirth.

Poruba naopak trestala. Hosté zvládli oslabení a minutu po něm šli do vedení. V akci měl znovu hokejku Tvrdoň, jenž poslal pas na modrou pro Adama Sedláka a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. V čase 35:40 tak Poruba vedla a za 12 sekund, hned po buly, přidala další gól. Při výborné kombinaci zavezl Honejsek puk po pravé straně do pásma, za sebou našel volného Šoustala, který předal kotouč mezi kruhy na volného Frenkse Razgalse a lotyšský forvard zakončil rozborku Dukly trefou nad Maláčovo rameno k bližší tyči. Dvě a půl minuty před koncem šli hosté do tříbrankového trháku. Domácí opět propadli v bránění a Poruba znovu hezky zakombinovala. Na modré dal Tvrdoň puk na pravou stranu Střondalovi, jenž našel před brankou volného Víta Christova, jenž před Maláčem uspěl rychlou kličkou - 1:4.

Poruba nemusela ve třetí části vůbec nikam pospíchat a Dukla se navíc do útočného tlaku příliš nedostávala. Dílčí naději vystřelil domácím zkraje 49. minuty Jonáš Jungwirth, který zakončil kombinaci jihlavských odchovanců Chvátala s Menšíkem úspěšnou střelou od modré, na kterou Dolejš neviděl. Na začátku 52. minuty ještě Maláč dokázal vyrazit Mrázkovo zakončení při situaci dva na jednoho, za pár sekund už ale inkasoval. Vojtěch Střondala převzal u pravého mantinelu odražený puk, najel si blíže k brance a přes blokujícího obránce prostřelil domácího brankáře. Pro Jihlavu, která se druhým gólem nadechla k aktivitě, se jednalo o studenou sprchu. Čtyři minuty před koncem navíc hosté využili přesilovku. Klimíček na modré na ose hřiště přenechal puk Vojtěchu Střondalovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Dukla podlehla Porubě i počtvrté v sezoně, tentokrát 2:6.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava) Zápas se mi hodnotí hrozně těžce, protože kluci se do něj snažili dát maximální energii a obětavost. Dnes se ukázala hokejovost Poruby, kdy jejich hráči dokázali využít jakéhokoliv našeho zaváhání. Na začátku druhé třetiny jsme se dostali do vedení, ale poté jsme neproměnili tři tutovky, to samé se stalo i v první třetině. S Karlem Nekvasilem jsme si říkali, že dnes Porubu neporazíme, když toto nedokážeme využít. Udělali jsme zbytečné chyby a propadli jsme. My když jsme jeli 2 na 1, tak ani nezakončíme, zatímco soupeř jede 3 na 2 a zakončuje skoro do prázdné. Musíme přijmout, že tým Poruby má obrovskou kvalitu na poměry Chance ligy. Doufám, že naši mladí kluci dnes něco okoukali a dokážou to přenést do zbývajících čtyř zápasů, které je ještě čekají.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Do zápasu jsme vstoupili poměrně lehkovážně, než jsme měli. Ráno jsme upozorňovali kluky, že Jihlava má hodně mladý a bruslivý tým. Trvalo nám, než jsme se trochu dali do kupy a začali bruslit. Od druhé třetiny už byla hra v pohybu a celkově to vypadalo z naší strany lépe a už nám napadaly i góly.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie