Věděli jsme, jak tabulka vypadá. Nyní půjdeme zápas od zápasu, říká Matouš Menšík

29.02.2024 / Tomáš Lysý

Výhra 4:1 nad Sokolovem zajistila jihlavským hokejistům přímý postup do předkola play off z osmého místa. I kdyby Baník bodově dotáhl v posledním kole Duklu, mají Jihlavští lepší vzájemný zápas (12:0 na body). Oba celky se mohou potkat i v předkole, které začne v pondělí 4. března na ledě hůře postaveného celku po základní části. „Po naší sérii proher šlo o to, že si můžeme zajistit předkolo. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a nyní půjdeme zápas od zápasu,“ povídá útočník Matouš Menšík, který srovnal na 1:1. Soupeř Dukly vzejde z trojice Sokolov, Kolín nebo Slavia Praha.

První třetina utkání skončila bez branek, přitom více ze hry měli hosté. Jak řekl i trenér Dukly Karel Nekvasil, jeho svěřenci měli asi čtyři střely, z toho ale pořádná byla jen jedna. „Vstup do zápasu od nás nebyl úplně ideální. Bylo to takové neslané a nemastné. V první třetině jsme ještě měli dozvuky z předešlého zápasu,“ hlásí Matouš Menšík a poukazuje na předešlý hrubě nevydařený zápas proti Přerovu. Nyní byl ale vývoj jiný, přestože Jihlava od začátku druhé třetiny prohrávala. „Od druhé třetiny jsme předváděli dobrou hru. Vytvářeli jsme si šance a potom nám to tam i spadlo,“ dodává odchovanec jihlavského hokeje.

Dukla ve druhé třetině srovnala na 1:1 a autorem branky byl právě Matouš Menšík. Šlo o nacvičenou akci, která vyšla. „Měli jsme přesilovku a byl to sehraný signál, který trénujeme. Dostal jsem přihrávku na bekhend na zadní tyč a bylo to jen o tom nastavit hokejku. Půlka gólu patří Harkymu,“ děkuje autorovi přesné přihrávky Tomáši Hakrabusovi. Třetí třetinu Jihlavští tentokrát zvládli, vyhráli jí 3:0 a zajistili si druhé a případné třetí utkání předkola na domácím stadionu. „Věděli jsme, jak tabulka vypadá. Po tom, jakou jsme měli sérii proher, šlo o to, že si můžeme zajistit předkolo. Jsem rád, že jsme to zvládli a nyní půjdeme zápas od zápasu,“ říká k rozhodující části sezony.

Matouš Menšík po výhře nad Sokolovem

Autor videa: Milan Horák

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Baník Sokolov 4:1

Video: HokejkaTV