Semkli jsme se a hráli jako tým, vidí jako hlavní faktor postupu obránce Jan Strejček

15.03.2024 / Daniel Lhotský

Během čtvrtečního večera se Dukle podařilo dosáhnout velkého překvapení. Už ve čtvrtfinále totiž vyřadila podle mnoha fanoušků i široké hokejové veřejnosti hlavního favorita na zisk titulu a postupu do extraligové baráže. Podle obránce Jana Strejčka Dukla postoupila především díky skvělé týmové hře. „Hráli jsme jednoduše. Řekli jsme si, co chceme hrát, hráli jsme jako tým a bojovali jsme. Poruba má v kádru zvučná jména, spoustu šikovných hráčů, ale nehráli jako tým. Tohle podle mě rozhodlo,“ vnímá jako rozhodující faktor celé čtvrtfinálové série.

„Byl to neskutečný zážitek. Semkli jsme se jako tým, klobouk domů před všemi,“ sdělil Strejček své bezprostřední pocity po postupu Dukly do čtvrtfinále.

Podle něj měly všechny zápasy podobný průběh, i ve čtvrtém utkání Dukle hodně pomohla mimořádná efektivita v přesilovkách. „Řekl bych, že se všechny zápasy rozvíjely stejně. Šli jsme do toho po hlavě, obětavě, tohle podle mě rozhodlo. Konečně se nám zadařilo taky v přesilovkách, Harky dnes vystřelil neskutečně, ten na tom měl velký podíl. Ale celkově i v obraně, spoustu jsme toho zblokovali. Je to velký úspěch,“ chválil Strejček svůj tým po konci čtvrtého čtvrtfinále.

„My jsme ještě asi patnáct kol zpátky na tom nebyli určitě dobře, nehráli jsme jako tým. Něco tomu chybělo, nějaká jiskra. Ale teď, když začalo předkolo se Slavií, tak se tým semknul a všichni šlapeme naplno,“ hledal Strejček hlavní rozdíl mezi předvedenou hrou Dukly v základní části a během play-off.

Byly to právě přesilové hry, které Duklu často během základní části potápěly. V základní části Dukla využila minimum přesilovek, nyní je téměř na padesátiprocentní úspěšnosti. Strejček ovšem mezi sehráním početní výhody v základní části a v play-off nevidí žádnou velkou změnu. „Podle mě se nezměnilo vůbec nic, všichni hráči zůstali stejně. Začalo nám konečně přát štěstí a konečně nám to tam začalo padat,“ těší zkušeného obránce Dukly.

Pro Jana Strejčka byl dosavadní průběh sezony velmi náročný především díky dlouhému dojíždění mezi Jihlavou a Litvínovem. Úspěch v podobě postupu do semifinále však dokázal vše překonat. „Chtělo by se říct, že to byla hrozná sezona, když jsem musel furt pendlovat. Ale díky předkolu, přes které jsme postoupili, jsme byli ve velké euforii. Teď jsme vyřadili Porubu, to je za mě neskutečné. Jedeme dál,“ říkal odhodlaně Strejček.

A jaká bude podle Jana Strejčka semifinálová série proti Vsetínu? „Čekám určitě těžší sérii, než bylo čtvrtfinále. Poruba zkrátka nebyla v módu pro play-off, nehráli týmově. Zato čekám, že Vsetín bude hrát mnohem víc zákeřně a půjde víc do soubojů. Bude to určitě vyrovnanější,“ očekává od soupeře, se kterým se Dukla střetne ve vyřazovacích bojích už počtvrté v řadě.

Hodnocení Jana Strejčka po 4. čtvrtfinále

Autor: Tomáš Lysý

Tisková konference po 4. čtvrtfinále

Autor: Tomáš Lysý

Sestřih 4. čtvrtfinále: Dukla – Poruba 5:3

Autor: Hokejka.TV