Dukla bude odvracet konec sezony na ledě Vsetína

25.03.2024 / Lukáš Vondruška

Víkendový dvojzápas semifinále Chance ligy se Dukle na vyprodaném stadionu v Pelhřimově nevydařil. Ani v jednom z duelu si Jihlava nepřipsala výhru, a tak se Vsetín ujal vedení 3:1 na série. Vsetínu tak stačí pouze jedno vítězství k tomu, aby si zahrál finále Chance ligy. Jihlavští tak v úterý 26.3. od 17:30 rozahrají pátý semifinálový zápas na zimním stadionu Na Lapači a budou se snažit vrátit sérii zpět do Pelhřimova. Pokud neplánujete cestu přímo do Vsetína, můžete zápas sledovat v podobě textového přenosu na Onlajny.cz.

Vsetín bude v úterý vstupovat do zápasu s jasným cílem. Tím bude zajisté vítězný konec zápasu a následný postup do finále play-off Chance ligy. Když se podíváme na již odehrané zápasy v sérii, můžeme vidět, že se jednalo o velmi vyrovnané zápasy. Aktuální stav série hovoří lépe pro hráče Vsetína, kteří zvládli venkovní zápasy v Pelhřimově a vedou 3:1 na zápasy.

Na druhé straně v roli hostujícího týmu se postaví Dukla. Hráčům Jihlavy se podařilo ještě v předkole otočit sérii se Slávií. Trenérský tým dokázal následně připravit tým i na zápasy s Porubou. Jihlava tak dokázala vyřadit lídra tabulky v základní části a mohli slavit postup mezi nejlepší čtyři týmy Chance ligy. O odvrácení konce sezony se bude tým vedený Viktorem Ujčíkem snažit v následujícím duelu. Herní projev Dukly se ve vyřazovací části hodně zlepšil a bude napínavé sledovat jestli si Jihlava vynutí ještě další zápas v Pelhřimově.

Jihlavský tým si velmi dobře vede v přesilových hrách. V celém play-off mu náleží první příčka s úspěšností přes 37%. Na této herní situaci Dukla opravdu dobře zapracovala narozdíl od základní části. Vsetín je ve vyřazovací části také úspěšný. Náleží mu čtvrté místo a úspěšnost se zastavila na 24%. V zápase se tak setkají týmy, které v početní situaci umí skórovat.

Zajímavé bude také sledovat souboj v brankovišti. Adam Beran prozatím odchytal všechny zápasy ve vyřazovací části. Z 11 odchytaných zápasů si připsal úspěšnost zákroků přes 90% a za svá záda pustil 29 střel. Na straně Vsetína se představí bývalý brankář Jihlavy Maksim Zhukov. Jeho čísla jsou v play-off o trochu lepší než na straně Adama Berana. Zhukov si připsal úspěšnost zákroků přes 93% a soupeři dovolil skórovat pouze ve 14 případech.

Semifinále přinese i zajímavý souboj při pohledu na ofenzívu obou klubů. Na straně Dukly se o gólové hody stará především rekordman Tomáš Harkabus. Play-off se mu nad míru vydařilo a na své konto si již připsal 17 bodů za 13 gólů a čtyři asistence. Na straně Vsetína se o gólové přínosy starají především Vít Jonák a Luboš Rob. Oba hráči mají shodně 8 bodu za čtyři góly a 4 asistence.

Statistiky play-off

po čtyřech zápasech semifinále

Zápasy:
Jihlava – 11, Vsetín – 8
Nejproduktivnější hráči:
Tomáš Harkabus – 17 bodů (13+4), Vít Jonák a Luboš Rob – 8 bodů (4+4)
Nejlepší střelci:
Tomáš Harkabus – 13 gólů, Vít Jonák, Luboš Rob a Ondřej Machala – 4 góly
Nejvíce asistencí:
Tomáš Čachotský a Tomáš Havránek – 13 asistencí, Šimon Jenáček – 6 asistencí
Trestné minuty:
Filip Dundáček – 33 minut, Jan Kern – 10 minut
Průměrný čas na ledě:
Vlastimil Bilčík – 20:45, Šimon Jenáček – 22:21
Zblokované střely:
Patriks Ozols – 22 střel, Ondřej Smetana – 7 střel
Plus/minus:
Adam Rauš – 3, Patriks Zabusovs – 8
Úspěšnost brankářů:
Adam Beran – 90,79 %, Maksim Zhukov – 93,17 %

Využití přesilovek:
37,25 % (19 gólů) – 24 % (6 gólů)
Ubráněná oslabení:
78.95 % - 80.77 %

Sobotní duel Dukly a Vsetína se nesl ve vyrovnaném a bojovém duchu. O výhře Vsetína rozhodl až v posledních minutách zápasu Luboš Rob. Konečné skóre na zimním stadionu v Pelhřimově ukázalo skóre 3:4 pro domácí Duklu. Foto: Nela Dittrichová

5. semifinále, úterý 26. března

VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Stadion Litoměřice – Berani Zlín (17:30)

případné 6. semifinále, čtvrtek 28. března

HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín (17:30)
Berani Zlín – HC Stadion Litoměřice (17:30)

případné 7. semifinále, sobota 30. března

VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC Stadion Litoměřice – Berani Zlín (17:00)