Nad nabídkou Dukly jsem nijak neváhal, říká útočník Stanislav Vrhel

22.05.2024 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté mají za sebou tři týdny přípravy, aktuálně probíhá čtvrtý týden letního drilu. První tři týdny působí v novém klubu i útočník Stanislav Vrhel, který kompletní uplynulý ročník odehrál v Kolíně, kde dal 11 branek. A z toho tři do sítě Jihlavy. „Musím říct, že i když jsem hrál v Sokolově nebo v Chomutově, zápasy proti Dukle mi vždycky šly,“ směje se 189 centimetrů vysoký útočník a snad jeho střelecká potence bude stejná i v červenožlutých barvách.

Na start letní přípravy se Stanislav Vrhel připravoval velmi pečlivě. S Kolínem se totiž na poslední chvíli nedostal ani do předkola play off. Klíčový zápas 52. kola první březnový den totiž Kozlové na domácím ledě prohráli 2:5 a přepustili postupové pozice Slavii, kterou Dukla v předkole vyřadila 2:1 na zápasy. „Začal jsem trénovat měsíc před začátkem letní přípravy, protože jsme skončili brzo. Letní příprava je klasicky náročná. Těžká, ale to k tomu patří. Cítím se fajn, jen mám trošku problém s běháním,“ pousměje se odchovanec chomutovského hokeje.

Jeho příchod do Dukly se zrodil velmi rychle, z jeho strany nebylo prakticky nad čím přemýšlet. „Na konci sezony mi volal agent, že by byla možnost hrát za Duklu. Nijak jsem neváhal, byl jsem za tuto nabídku rád a už se zbývalo jen domluvit,“ těší Stanislava Vrhela, že měl hodně rychle jasno o novém působišti. A zástupci jihlavského hokeje jsou také určitě rádi, neboť se urostlý forvard proti Dukle často prosazoval. Ve čtyřech zápasech uplynulého ročníku jí dal tři branky. „Je to tak. Ale i když jsem hrál v Sokolově a v Chomutově, zápasy v áčkové kategorii proti Dukle mi vždycky šly,“ vybavuje si.

Stanislav Vrhel během působení ve Finsku v dresu Pelicans Lahti. Foto: Landeen Pelicans

S Jihlavou jako soupeřem má zkušenost ze sezony 2021/2022, kdy po skolení Přerova ve čtvrtfinále vyzvala Dukla v semifinále Sokolov, jehož dres hájil právě Stanislav Vrhel. „Pamatuji si na to. Přišel jsem z Finska a hned jsem vlétl do play off. V dané sezoně jsme se dostali se Sokolovem daleko, ale Dukla měla v dané sezoně hodně solidní tým. Neměli jsme proti ní moc šancí, jen je škoda, že jsme nevyhráli v sérii více zápasů,“ hlásí hokejista, který ve finská strávil dvě a půl sezony a nastoupil i do tří zápasů v Liize za Lahdeen Pelicans.

Nyní už se plně chystá na jihlavské angažmá. Už i tuší, co se od něj bude očekávat. „Mluvil jsem o tom s trenéry a ještě se určitě pobavíme, až začne příprava na ledě. Určitě musím útočit a střílet góly,“ ví moc dobře hokejista, který nebydlí v krajském městě Vysočiny sám. „Jsem tady s přítelkyní. Bydlíme na náměstí, kde jsme si zařídili byt. Jsem nadšený, moc se nám tu líbí,“ uzavírá rozhovor posila do útočné vozby Dukly.

Rozhovor se Stanislavem Vrhelem o příchodu do Dukly a o přípravě

Autor videa: Vladimír Šťastný