O víkendu na extraligu

30.08.2007 / Wally

1. září nastoupí ke své premiéře v nejvyšší domácí soutěži dorostenci Dukly. Jihlavští mladíci oživí vzpomínky na sezonu 2001-02, kdy se na Horáckém zimním stadionu hrála dorostenecká extraliga naposledy. Svěřenci trenéra Františka Zemana přivítají v sobotu od 16:00 hokejisty Karlových Varů. O den později změří od 12:00 síly s Kladnem.

Karlovy Vary

Celek ze západu Čech bude prvním týmem, který prověří Zemanův výběr. Varští v loňské sezóně obsadili ve skupině A sedmé místo a byli tak prvním nepostupujícím do play-off. Na šestý Liberec jim scházely dva body. Během 44 utkání dokázali vyhrát 21 duelů a při skóre 145:32 získali 68 bodů.

Kladno

Tým Kladna v loňské sezóně skončil v základní skupině na pátém místě a postoupil do play-off. Středočeši během 44 utkání získali při kladném skóre 208:142 79 bodů, což je o 11 více než předchozí soupeř Dukly. V počtu vstřelených branek byli nejlepší ze všech 22 klubů celé extraligy. Soupeřem v osmifinále byli kladenským mladíkům Valaši ze Vsetína. Úspěšnějsí byl klub z Čech, který vyhrál 2:1 napasy, když rozhodující utkání se hrálo na Moravě. Ve čtvrtfinále se celek Kladna utkal s druhým zástupcem Valašska, týmem Zlína. Na něj již však nestačil a prohrál 1:3 na zápasy.

Dukla Jihlava

Jihlavě se v přípravě celkem dařilo. Z 10 utkání jich 5 vyhrála a jednou remizovala. Střelecky se mladíci Dukly prosadili hlavně proti prvoligovému Žďáru, kterému nasázeli 11 branek.

Gólmanskou jedničkou by měl být Martin Klimeš. Krýt záda mu budou Jiří Šťastný a David Rittich. V obraně se budou moci trenéři spolehnout na talentovaného Davida Musila. Z loňského výběru zůstal i Josef Kolda, Filip Kvasnička či Filip Randa. Ukázat se mohou nováčci Václav Štrunc nebo Tomáš Hejl. O góly v síti soupeřů by se měli především starat loňští tahouni Adam Zeman, Martin Kuřítko, Michael Polcar. V přípravě se dařilo i Ondřeji Malcovi a pozadu jistě nezůstane Martin Vysloužil. Ukázat se však mohou i mladí Patrik Přidal či Marek Prokš.