Junioři hostí dvojblok z východu Čech

06.09.2007 / Wally

Týden po dorostencích zahájí svoji extraligovou sezonu také jihlavští junioři. Soutěž měla podle původního plánu odstartovat již 1. září, jenomže reprezentace do 20 let odjela na turnaj a tak se začíná až 3. kolem v pátek 7. září. Mladíci Dukly v něm od 17:00 hostí celek Pardubic. V sobotu na Horácký zimní stadion zavítá další východočeský tým, Hradec Králové. Souboj začne přesně v pravé poledne.

Pardubice

Pardubice obsadily v loňském ročníku extraligy ve skupině A deváté místo a do vyřazovacích bojů se neprobojovaly. K postupu jim scházelo propastných 19 bodů. V přípravě odehráli pardubičtí mladíci deset utkání a jen ve dvou případech našli přemožitele, dalších osm duelů dokázali vyhrát. Tým by měli táhnout zkušení útočníci Ladislav Jindřich a Jan Semorád. Bodově se v minulé sezóně dařilo i Michaelu Paučinovi. Obranu bude dirigovat Michael Kučera a v brance by se měla střídat dvojice Filip Landsman a Marek Čaladi. „Je to začátek soutěže, já doufám, že se hráči na zápas těší a že do něj vkročíme správnou nohou," svěřil se pozitivně naladěný trenér Dvořák.

Hradec Králové

O den později čeká na jihlavské mladíky druhý tým z východu Čech, celek Hradce Králové. Energetici v loňské sezóně obsadili ve skupině A předposlední jedenáctou příčku, když si na své konto připsali pouhých 38 bodů. Za nimi skončil pouze tým Jindřichova Hradce. Východočeši odehráli v přípravě sedm zápasů, ve kterých třikrát na svého soupeře gólově nestačili. V brance by se měl představit jeden z dvojice Michal Rýdl a Jan Balážik. Oba zmiňovaní si zachytali již v minulé sezóně. V obraně budou trenéři spoléhat na výkony Patrika Černáka či Tomáše Seidla a střelbu zřejmě nejčastěji obstarají Petr Ropický či Jiří Šimoníček. Jihlavskému publiku by mohlo být povědomé jméno Ondřeje Březiny, který ještě před dvěma lety hájil barvy jihlavského dorostu. „Soupeř má z extraligou více zkušeností, do Jihlavy přijede jako favorit a my můžeme jedině překvapit," je si vědom síly soupeře trenér Dvořák.

Dukla Jihlava

Junioři Dukly uhájili působení v extralize díky rozšíření celé soutěže na 24 týmů. Svěřence trenéra Karla Dvořáka nečeká lehký úkol. Naděje jihlavského hokeje odehráli v přípravě sedm duelů, ze kterých dokázaly vyhrát pouze v Táboře a přivést remízu z Třebíče. Brankařskou jedničkou by měl být Vratislav Vajner, který přišel ze Sparty Praha. V obraně se budou trenéři spoléhat na Vojtěcha Pekárka, jenž odehrál přes dvacet utkání za prvoligový A-tým Dukly. V útoku by měli být platnými členy Jakub Komůrka, Jiří Man či Tomáš Dzurik. Zajímavou proměnu má na svědomí Lukáš Vacek, který ještě v minulé sezóně hrál na pozici obránce, nyní bude jeho parketou střílení branek.