Trenéři chystají pro derby změny

16.09.2007 / Robert Netušil

Dukla Jihlava nastoupí v derby s Třebíčí v pozměněné sestavě. Trenér Aleš Tomášek se po dvou porážkách rozhodl přeházet útoky a změnu chystá také na brankářském postu. „Tentokrát začneme utkání s Kasparem Zgraggenem,“ ohlásil kouč prvoligového jihlavského týmu. Souboj dvou rivalů z Vysočiny začne na Horáckém zimním stadionu v pondělí 17. září v 17:30.

Zatímco Jihlava zahájila sezónu velmi špatně, Třebíč si lepší start ani nemohla přát. Nejprve obrala o body brněnskou Kometu a v sobotu si doma poradila s Olomoucí.

„Samozřejmě nám mohou něco napovědět zápasy, které jsme s Třebíčí odehráli v přípravě, ale moc se na to spoléhat nedá. Prostě musíme bojovat tak, abychom ukončili tu jejich sérii a konečně vyhráli,“ burcuje svůj tým Tomášek.

Kromě změny na brankářském postu sáhne trenérská dvojice Aleš Tomášek, Petr Svoboda také k jinému složení jednotlivých řad. „Uvidíte sami, jaké varianty jsme zvolili. Prozradím jenom to, že k Bakusovi a Rytnauerovi jsme posunuli Čachotského,“ hlásí kouč.

V přípravě se Jihlava s Třebíčí utkaly dvakrát a v obou případech se radovalo domácí mužstvo. Dukla doma zdolala Horáckou Slavii těsně 2:1, naopak v Třebíči podlehla 3:6.

Pro pondělní zápas chystá vedení klubu zvýšená bezpečnostní opatření. Fanoušci Třebíče budou mít pro sebe vyhrazen jeden vchod a také místo na stadionu.