3:1
(0:0, 2:0, 1:1)

První letošní body proti prvnímu

17.09.2007 / Douďák

Ano, je to tak! K prvnímu letošnímu derby Vysočiny dorazila Horácká Slavie v pozici lídra skupiny Východ prvoligové tabulky. Utkání mělo po celých 60 minut dramatický průběh, hosty držel při dvojnásobných oslabeních skvělými zákroky mladý Michal Nedvídek. Nakonec se jej však Dukle přece jen povedlo dvakrát díky krásným kombinacím překonat zakončením do prázdné klece, do níž napsal tečku za utkáním i jihlavský kapitán Oldřich Bakus při power-play soupeře.
17.09.2007 17:30, 1. liga ČR - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Zgraggen - Ščerban, Staněk, Kuchyňa, Balčík, Míka, Duben, Štrach, Martinka - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Říha, Hradecký, Slavík - Ježek, Hanzal, Krupka M. - Krupka L., Kubát, Nekvasil
3

SK Horácká Slavia Třebíč

Nedvídek - Hrbáček, Cunik, Roháčik, Sláma L., Sláma B., Bulička - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Čech, Oliverius, Kukla - Matušík, Zahradník, Kubica - Burian V., Krätzer, Burian J.
1
Branky a nahrávky: 25. Slavík (Hradecký), 30. Rytnauer (Bakus, Čachotský), 60. Bakus (Čachotský, Rytnauer) - 48. Roháčik (Kukla). Rozhodčí: Šír - Kašík, Trunečka. Vyloučení: 13:11, navíc Dolníček (TRE) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1570. Střely na branku: 42:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

První letošní derby se hrálo velmi dlouho za vyrovnaného stavu, ke kterému přispívali hlavně oba brankáři. Nedvídek i Zgraggen předváděli ve své brance husarské kousky, ale puk za jejich záda nechtěl propadnout. První šanci zápas si připal Martin Krupka, který tvrdou ránou napálil břevno třebíčské branky. Zanedlouho na druhé straně orazítkoval Kukla Zgraggenův beton. Velkou šanci si připsal i Dolníček, který při přesilovce 4 na 3 vystřelil puk na branku, ale ten začal na čáře neposedně tancovat, ale do branky nedojel. Když ani Martin Čech neskóroval a pálil jen do lapačky, ujala se slova Dukla. Extřebíčský obránce Ščerban nejprve několikrát tvrdě pálil od modré, pak Bakus spálil ohromnou šanci, když Nedvídek zázračně vykopl z branky střelu kapitána Dukly mířící na zadní tyč. Poslední šanci třetiny měl na sv holi Oliverius, ale během nájezdu byl zahákován.

Druhou třetinu otevřel Dibelka, jehož střelu však Zgraggen s klidem skryl v lapačce. Na druhé straně mířil Čachotský jen do Nedvídkovy vyrážečky. Zanedlouho se ale jeho síť přeci jen rozvlnila. Josef Slavík jen nastavil bekhendovou část hole do nahrávky Hradeckého a puk zamířil za čáru - 1:0. Další šanci skórovat měl Ladislav Rytnauer, ale napoprvé pálil polovysokou střelou jen do lapačky, když mu ale kapitán Bakus nahrál na zadní tyč, neměl sebemenší problém zamířit do branky - 2:0. Třebíč se snažila snížit Oliveriem, ale jeho obkroužení branky nemělo úspěch. Na druhé straně pálil z úniku Čachotský do Nedvídkovy vyrážečky. Třebíč stále dotírala a asi největší šanci musel Zgraggen likvidovat až na brankové čáře. Puk mu projel mezi betony, ale jedním betonem jej ještě vyškrábl z čáry a pak jej skryl mezi betony.

Poslední část zahájil Říha dělovkou, která trefila Nedvídka jen do masky, pak Martin Krupka střílel mezi betony, ale ani on neuspěl. I jednu z akcí Třebíče zastavila brankářova maska. Michal Roháčik pak ale stejně tvrdou střelou poslal puk mezi Zgraggenovi betony a snížil na 2:1. Na domácí ještě čekala ostrá závěrečná desetiminutovka. Nejprve zkoušel štěstí Zahradník z velkého úhlu, pak Sláma bombil od modré, neuspěl ani Zahradník, jehož pokus Zgraggen zachytil na čáře těsně u tyčky. Hosté se uchýlili k power-play, při které ujel Tomáš Čachotský a v ideální okamžik naservíroval puk Oldřichu Bakusovi, jehož zásah stanovil skóre zápasu na 3:1.

Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (Třebíč): „Utkání bylo hodně kouskované vyloučeními, což hře ani jednoho mužstva neprospělo. Po přesilovce jsme pustili po chybné nahrávce domácí do brejku a po druhém gólu jsme museli stáhnout sestavu.“

Aleš Tomášek (Jihlava): „Nesmíme si takhle zkomplikovat zápas, který vedeme 2:0 a nechat se poslat pětkrát do tří. Celkově si myslím, že jsme ten zápas vyhráli se štěstím, protože kdyby nám ta Třebka v přesilovkách dala gól tak jsme to mohli zabalit.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie