Jihlava nastoupí i s Tomášem Čachotským

26.09.2007 / Robert Netušil

Po týdnu znovu na Hanou. Minulou středu se jihlavští hokejisté představili v Prostějově, odkud si domů vezli tři body za vyskou výhru 7:3, tentokrát ale pocestují do Olomouce. Ta je po pěti odehraných kolech druhým nejlepším týmem skupiny Východ. Naopak Dukle patří až šestá příčka. "Rádi bychom urvali alespoň nějaký bod. Lehké to ale nebude, Olomouc se tak snadno nevzdá," ví kouč jihlavského týmu Aleš Tomášek. Zápas začne dnes v 18 hodin.

Dukla má starosti se sestavou. Sobotní utkání s Kometou Brno nedohráli Martin Krupka, Petr Kuchyňa a Jiří Hanzal. Navíc už z Prostějova se vrátil se zraněním Josef Slavík. "Nechci předbíhat, uvidíme, kdo z nich nakonec bude moct nastoupit," říká trenér Tomášek.

Starosti dělal jihlavskému kouči také Tomáš Čachotský. Toho si v úterý povolalo zpět extraligové Znojmo a zdálo se, že v Olomouci tak nebude moci v dresu Dukly nastoupit. Skutečnost je ale naštěstí jiná. "Podařilo se nám se Znojmem dohodnout a Tomáš za nás dnes hrát bude," prozradil sportovní manažer jihlavského klubu Petr Kaňkovský.

Souboj Olomouce s Jihlavou bude pikantní pro trenéry Petra Vlka a Aleše Tomáška. Prvně jmenovaný totiž ještě na jaře vedl v první lize Duklu Jihlava, dnes bude stát na straně Hanáků. Naopak druhý jmenovaný loni zahájil sezonu právě v Olomouci. "Od té doby se její kádr podstatně změnil. Hodně posílili, jsou druzí v tabulce a daří se jim," je si vědom síly soupeře Tomášek.

Rozhovor s koučem Alešem Tomáškem si můžete poslechnout v audio sekci. Autorkou je redaktorka Deníku Eva Streichsbierová, která ho natáčela po úterním tréninku.