Na jihlavské hokejisty dolehla krize

29.09.2007 / Jakub Mezlík

Jako by se opakovala situace z minulé sezony. V této době sice ještě loni Dukla na svém kontě neměla ani jednu výhru a nyní již dvakrát zvítězila, přesto se Jihlavským vůbec nedaří. Už podruhé za sebou prohráli na domácím ledě bez vstřelené branky, od poloviny zápasu s Havířovem navíc hokejisté téměř neustále poslouchali od diváků pískot za jejich výkony na ledě. „Podle výsledku i hry je jasné, že jsme odehráli špatné utkání,“ přiznává kapitán týmu Oldřich Bakus.

„Co si budeme povídat, jsme teď v totální krizi, nedaří se nám dát gól, máme obrovskou smůlu,“ snaží se vystihnout současný stav brankář Milan Řehoř, který pro sobotní duel s Havířovem nahradil Kaspara Zgraggena, který nastupoval jako jednička v několika předešlých zápasech. „Začátek sezony mi moc nevyšel, na dnešní zápas jsem se velice těšil, trénoval jsem, cítil jsem se maximálně v pohodě,“ říká Řehoř, který v zápase podal solidní výkon a vyloženě slabší chvilku si nevybral a pochválen byl i hlavním koučem Alešem Tomáškem.

„Máme obrovský problém, že se nedokážeme trefit do brány, i když si vypracujeme si spoustu šancí,“ hledá příčiny neúspěchu jihlavský gólman. To útočník Oldřich Bakus je poněkud skeptičtější: „Nedaří se nám ani pořádně vypracovat si šance. Ale kdybychom věděli čím to je, že se nám nedaří, udělali bychom to jinak.“ Jihlavští byli v zápase oslabeni o řadu hráčů, kvůli zranění chyběli Kuchyňa, Štrach, Slavík a Martin Krupka, Tomáš Čachotský nebyl uvolněn ze Znojma. „Nevím, jestli to je tím, opravdu nevím. Kdybych to věděl, rád bych vám to řekl,“ uzavírá debatu na toto téma Bakus.

Jednoduše se Bakusovi nehodnotí ani aktuální rozpoložení hráčů. „Když se prohraje podruhé doma a jste na předposledním místě v tabulce, tak nálada rozhodně dobrá není. Ale musíme jít dál a zvednout se. Nikdo to za nás neodehraje, my jsme mančaft a vedení nebo trenéři to za nás nezvládnou.“ V podobném duchu v tomto smyslu hovoří i Řehoř se zklamáním v hlase. „Nálada v týmu je poklesnutá, ale každý musíme začít od sebe, musíme začít šlapat. Čeká nás velice těžké období.“ Nezbývá než věřit, že jej jihlavští hokejisté co nejrychleji překonají a vykročí vstříc lepším výsledkům.