0:4
(0:2, 0:1, 0:1)

Panteři uspěli na jihlavském ledě

29.09.2007 / Douďák

Do konfrontace s Pantery z Havířova vstoupili domácí s Milanem Řehořem v brance, ale ani změna na klíčovém postu jim mnoho štěstí nepřinesla. I když se nedá říci, že by Dukla odehrála horší utkání než soupeř, v hokeji rozhodují góly a v zakončení se dařilo více hostům, které na opačné straně podpořil pozornými zákroky Michal Valent. Ten za celý zápas nepustil za svá záda jediný kotouč a jelikož Havířovští skórovali hned čtyřikrát, odvezli si z Jihlavy tři body za vítězství 4:0.
29.09.2007 17:30, 1. liga ČR - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ščerban, Staněk, Duben, Míka, Martinka, Balčík - Krupka L., Bakus, Rytnauer - Říha, Hradecký, Holuša - Ježek, Kubát, Nekvasil - Hanzal
0

AZ Heimstaden Havířov

Valent - Peštuka, Klimeš, Novák, Varga, Galvas, Huhto, Kolarz, Prokop - Zdeněk, Zdráhal, Seman - Daneček, Škoda, Strapač - Hulva, Velecký, Rozum - Niec, Sikora, Giesel
4
Branky a nahrávky: 11. Kolarz (Sikora, Giesel), 13. Strapáč (Škoda, Prokop), 23. Huhto (Velecký, Rozum), 53. Zdráhal (Kolarz, Prokop). Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 15:11, navíc Balčík (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 1320. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 0:4.

Průběh utkání

Stejně jako minulou sezónu přijeli v 7.kole do Jihlavy havířovští Panteři a opět si odvezli vítězství o čtyři branky. Sestava domácích byla značně okleštěná. Kuchyňa, Štrach, M.Krupka a Slavík nemohli nastoupit kvůli zdravotním potížím. První jihlavská pětka se musela obejít bez Tomáše Čachotského, kterého Znojmo neuvolnilo. K Bakusovi s Rytnauerem se tedy vrátil Lukáš Krupka. Havířov přicestoval se čtyřmi kompletními formacemi.

Do brankoviště domácích se postavil Milan Řehoř, který v několika posledních zápasech kryl pouze záda Kasparu Zgraggenovi. A hned ve 2.minutě splatil trenérům důvěru, když vytáhl excelentní zákrok proti Hulvovi a napravil tak zaváhání druhé jihlavské obrany. V polovině čtvrté minuty vyrazil Říha na sklonku vlastního oslabení do přečíslení s Hradeckým a druhý jmenovaný pálil jen do levého betonu Valenta. Vladimír Škoda v následné přesilovce překonal Řehoře. Puk se však odrazil od levé tyče. Na začátku 11.minuty už domácí brankář takové štěstí neměl. Sikora předložil gólovou nabídku Michaelu Kolarzovi, který střelou do pravého růžku Řehořovi klece otevřel brankový účet zápasu - 0:1. A bylo ještě hůř! Vyloučení Holuši ztrestal Petr Strapáč. Agilní junior v dresu Havířova doslova vykoupal Řehoře, předvedením učebnicové kličky do protipohybu - 0:2. Za předvedenou hru v prvních dvaceti minutách se domácí borci museli doslova stydět.

Trenér Aleš Tomášek přeházel o přestávce složení formací. Karla Nekvasila „odměnil“ za jeho výkon v první části posazením na lavičku. Jeho místo zaujal Hanzal. Do první pětky se posunul Říha. Ale nástup do druhé třetiny nebyl o moc lepší. Po diskutabilním vyloučení Staňka našel Velecký zpoza branky volného Mikka Huhtu a na jeho střelu bez přípravy neměl jihlavský gólman nárok - 0:3. Ve 32.minutě tvrdě vypálil Bedřich Ščerban. Valenta zastavil jeho pokus krkem a skácel se k zemi. Autor střeleckého pokusu sportovně doprovodil lékaře Panterů na „místo činu“ a Valent se po krátké chvilce znovu postavil na nohy. V úplném závěru zahodil jasnou příležitost Radek Míka, když, stojíc sám před brankářem, tečoval nahození Krupky mimo tři tyče.

Ve 45.minutě projela dvojice Zdráhal-Prokop mezi Dubnem a Míkou a řítila se ve dvou na osamoceného Řehoře. Ten ale filigránsky vypíchl touš svou holí a nenechal Prokopa zakončit. To už ale domácím divákům začínala docházet trpělivost a stadionem se nesl pískot. Dusnou atmosféru neunesl zřejmě přemotivovaný Martin Balčík. Exhavířovský obránce vyfasoval od sudího 2+10 minut za úder do oblasti hlavy a krku. Hosté se počtvrté prosadili ve hře čtyř proti třem. V 53.minutě od Kolarze putoval kotouč na hůl Pavla Zdráhala a havířovský kapitán nerušeně poslal puk po ledě do sítě - 0:4. Jediný, kdo z jihlavského kádru nerezignoval, byl Bedřich Ščerban. Čtyři minuty před koncem vystartoval přes celé kluziště v domnění, že dostane nahrávku do úniku. Spoluhráči jeho úmysl očividně nepochopili, a tak se jihlavský veterán střelhbitě vrátil do obranného pásma, aby na poslední chvíli doslova „vypálkoval“ puk směřující do poloodkryté klece. A vysloužil si potlesk i od exjihlavského Jonáše Fiedlera, který má kvůli zlomené pravé ruce naordinovaný od mladoboleslavských doktorů odpočinek, a tak poctil své bývalé spoluhráče návštěvou. Štěstí jim však nepřinesl. Zajímavé je, že to byl historicky první zápas s Havířovem, ve kterém Jihlava prohrála třetí třetinu.

Ohlasy trenérů

Alois Chlustina (Havířov): „Jeli jsme sem neprohrát, abychom udrželi kontakt se špičkou. Začali jsme hrát na čtyři pětky. Soustředili jsme hlavně na střední pásmo. Myslím, že od toho se odvíjela celá hra. Střední pásmo jsme pěkně zahustili a nedali jsme Jihlavě sebemenší šanci do nějakého přečíslení. Věděli jsme, že tady mají nebezpečné hráče, jako je Bakus s Rytnauerem. Podařilo se nám je uhlídat, a to byl základní kámen našeho vítězství.“

Aleš Tomášek (Jihlava): „Mně se dost těžko mluví o tomhle zápase, protože něco jsme si řekli, ale plnili jsme to jen na začátku. Měli jsme tam šance, ale bohužel jsme nedali gól. Naopak! Ten gól dostaneme a celá hra se nám zhroutí. Visí nám to na jedné pětce, která nám dává góly. Nikdo se k ní ovšem nepřidá. Těžko se můžeme opírat o mladé hráče.... Prostě když to nejde první pětce, tak to vypadá tak, jak to vypadalo dnes. Momentálně nemáme ten kádr takový, abychom Havířov porazili.“

Ohlasy trenérů obou týmů si můžete poslechnout také v audio podobě. A to díky Českému rozhlasu Region.