Dukla si brousí zuby na další body

09.10.2007 / Robert Netušil

Po vítězství v derby souboji s Třebíčí se jihlavští hokejisté chystají na zápas s Prostějovem. Proti Hanákům nastoupí Dukla v rámci 11. kola první ligy na Horáckém zimním stadionu ve středu v 17.30. V první vzájemném utkání slavila Jihlava vysokou výhru 7:3. „Potřebujeme sbírat body, takže chceme vyhrát znovu,“ hlásí asistent hlavního kouče Petr Jaroš.

Sedm gólů letos Dukla ještě nikomu jinému nenastřílela. Tři body, které si přivezla z Hané byly podle hráčů nejsnadněji získané. „Víme, že Prostějov v tom prvním utkání nezahrál vůbec dobře, že to nebyl ten Prostějov, který známe,“ tvrdí jihlavský útočník Ladislav Rytnauer.

Především na něj nemají v Prostějově vůbec dobré vzpomínky. Sedmadvacetiletý hokejista totiž zanechal na Hané výraznou stopu v podobě hattricku. Stejně jako v minulém kole na ledě Horácké Slavie Třebíč.

„Když to Olda Bakus parádně nahraje, nebo podrží puk jak potřebujete, tak je to potom super,“ říká nejlepší kanonýr první ligy. Na svém kontě už má v novém soutěžním ročníku devět přesných střel!

Podcenění soupeře prý v žádném případě nehrozí. Jihlava se bude na Jestřáby chystat zodpovědně. „To bude první, na co s Petrem Kaňkovským hráče upozorníme, nic nepodcenit. Každé utkání je jiné, každý den je jiný. Proto musíme šlapat hned od začátku,“ burcuje svůj tým Jaroš.

V sestavě Dukly by nemělo od pondělního utkání v Třebíči dojít k výrazným změnám. Zcela vyloučeny ale nejsou.