Čachotský: Za porážku si můžeme sami naším výkonem

10.10.2007 / Jakub Mezlík

Středeční zápas proti Prostějovu měl jasného vítěze. Přestože domácí svého soka přestříleli 49:38, promarnili většinu svých vyložených šancí. Za stavu 1:2 navíc neproměnil nařízené trestné střílení Tomáš Čachotský. „Kdybych nájezd proměnil, zápas by vypadal úplně jinak. Byla to moje jasná chyba,“ sype si popel na hlavu jihlavský forvard, který nastupoval ve třetí lajně s Karlem Nekvasilem a Tomášem Hradeckým. Právě tato lajna se postarala o obě dvě jihlavské branky.
Karel Nekvasil se letos trefil poprvé v sezoně. A hned dvakrát! Byl však jediným jihlavským střelcem, ostatní své šance spalovali. „Góly by těšily víc, kdybychom dotáhli zápas do vítězného konce,“ kalí nulový bodový zisk radost mladému forvardovi. „Ale nedá se nic dělat, teď se musíme oklepat a soustředit se na sobotu.“ To jihlavská Dukla cestuje na brněnský led, kde změří síly s místní Kometou.

Nekvasilova druhá trefa byla přinejmenším velice sporná, Jestřábi si stěžovali, že byl kotouč do branky dopraven bruslí. „Byl to regulérní gól,“ říká Nekvasil se šibalským úsměvem ve tváři. Na dotaz novinářů, zda jihlavští svého soupeře nepodcenili, odpovídá: „Myslím si, že jsme soupeře určitě nepodcenili, to bylo vidět ze začátku, kdy jsme jim dali rychlý gól. Kani (Petr Kaňkovský, pozn. autora) nás hodně namotivoval a varoval nás před soupeřem.“ Nekvasil si také pochvaloval souhru se svými spoluhráči, kteří mu branky připravili. „S Tomášem Čachotským si rozumím, hrál jsem s ním rok v juniorce. S Tomášem Hradeckým jsem zas hrál v Mladé Boleslavi, takže na spolupráci si nemůžu stěžovat.“

Na Tomáši Čachotském je patrné velké zklamání. „Takový zápas se těžko hodnotí, určitě to nebylo to, co chceme hrát a za porážku si můžeme sami naším výkonem,“ lituje. „Také nájezd jsem měl proměnit. Brankář mi to vyrazil koncem hole, když se klouzal na druhou stranu.“ Situaci ohledně výběru hráče pro nájezd popisuje Čachotský z trpkostí v hlase: „Trenéři se rozhlíželi, kluci se rozhodovali, rozhodovali, až jsem tam šel a vzal jsem to na sebe. Věřil jsem si.“ Bohužel, stává se. Věřme, že již v Brně Jihlavští reputaci napraví a odvezou si z moravské metropole nějaké body.