Dukla se pokusí přibrzdit Kometu

12.10.2007 / Robert Netušil

Hokejisté Dukly Jihlava narazí ve 12. kole první ligy na lídra skupiny Východ. V brněnské hale Rondo se tým trenérské dvojice Petr Kaňkovský – Petr Jaroš bude snažit zabrzdit rozjetou domácí Kometu. Souboj dvou odvěkých rivalů začne v sobotu v 17 hodin.

Po rozpačitém začátku nabrali brněnští hokejisté vítězný směr a už sedmkrát za sebou se radovali z vítězství! Jejich úspěšnou sérii odstartovala výhra 3:0 na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě.

„My se nebudeme zaobírat tím co už bylo. Musíme se soustředit na to, abychom si vytvořili dostatek šancí a z nich pak nějaké proměnili v gól,“ burcuje svůj tým asistent hlavního kouče Dukly Petr Jaroš.

Jeho svěřenci ve středu neuspěli proti Prostějovu, kterému podlehli celkem jednoznačně 2:5. I tento nepříznivý výsledek už prý ale jihlavští hokejisté hodili za hlavu. „S klukama jsme si to vyříkali. Doufám, že pochopili, že musejí hrát dobře od začátku až do konce,“ vysvětluje trenér.

Jedním z důvodů porážky s Hanáky byly nevyužité přesilovky, proto se Dukla právě na hru v početní výhodě den před sobotním duelem hodně soustředila. „Trénovali jsme ale i oslabení. Je jasné, že právě hra v nerovnovážném počtu hráčů na ledě může rozhodovat,“ je si vědom Jaroš.

Většina týmů se v souboji s Brnem zalekne mimořádné atmosféry, která v hale Rondo v posledních letech při prvoligových zápasech vládne. „Hokej se přece hraje pro diváky. Myslím, že parádní atmosféra může v tomto případě pomoct i nám. Pořád lepší, než kdyby tam hrál komorní orchestr,“ směje se kouč Dukly.

Plány jihlavských hokejistů před cestou do jihomoravské metropole jsou jasné. „V téhle soutěži se už mockrát ukázalo, že se dají body získat i ztratit úplně s každým, takže my určitě pojedeme do Brna uspět,“ tvrdí Jaroš.

Sestava Dukly by neměla doznat výrazných změn, do branky nastoupí Milan Řehoř a v kádru se znovu objeví také útočník Tomáš Čachotský.