Další pokus na ukončení nepříznivé série

06.11.2007 / Robert Netušil

Ukončit černou sérii - to je hlavní cíl, s nímž hokejisté Dukly Jihlava pocestují v dalším prvoligovém kole do Hradce Králové. Na východě Čech se letos jihlavský tým představí vůbec poprvé. Úvodní buly utkání bude na hradeckém zimním stadionu vhozeno ve středu 7. listopadu v 18:00.

Dukla už prohrála čtyři zápasy v řadě, naposledy přenechala tři body na domácím ledě v souboji s Havlíčkovým Brodem. Rebelům podlehla 3:4.

„Nálada je dobrá. Trošku jsem se bál, že naše mladé mužstvo to bude psychicky hůř snášet, ale naštěstí to berou pozitivně. Je na nich vidět, že je to nezlomilo, že chtějí bodovat,“ tvrdí asistent hlavního kouče Dukly Petr Jaroš.

V minulém utkání to ale na příliš velkou psychickou vyrovnanost nevypadalo. Stačily tři minuty, aby Jihlava ztratila vedení a v podstatě i šanci na úspěch.

„Psychologa jsme ještě nezavolali,“ usmívá se Jaroš. „Já si myslím, že jim to doteklo, oni dobře vědí, co udělali za chyby a doufám, že příště už se podobné situaci vyvarují,“ dodává.

Hodně budou trenéři znovu spoléhat především na kapitána týmu Oldřicha Bakuse, který patří mezi nejproduktivnější hráče celé ligy. To jak moc je pro tým důležitý se ukázalo především v posledních dvou domácích duelech, kdy vyfasoval v závěru desetiminutový trest a Dukla bez něj prohrála.

„Všichni si budou muset dát pozor na vyloučení, a klíčoví hráči dvojnásob,“ varuje jihlavský trenér.

Do jihlavské branky by se měl v Hradci Králové postavit s největší pravděpodobností Kaspar Zgraggen. „Je to pravděpodobné,“ připustil Jaroš.