Každej si musíme sáhnout do svého svědomí, vyzývá Štrach

08.11.2007 / Robert Netušil

Byla to ostuda! Na hradeckém zimním stadionu předvedli jihlavští hokejisté ve středu večer hodně špatný výkon a domů se vraceli s devítigólovým debaklem. „Každej z nás se musí podívat sám na sebe a sáhnout si do vlastního svědomí. Hráli jsme hrozně,“ přiznal obránce Dukly Petr Štrach.

Hradec se do jihlavského týmu zakousl hned od úvodních vteřin, během deseti minut propálil gólmana Zgraggena třikrát. „Řekneme si, co budeme dělat, a v šestnácté vteřině to všechno padá,“ zlobil se útočník Ladislav Rytnauer.

Právě on ještě v první třetině vykřesal v početní výhodě jiskřičku naděje, ale brankostroj Východočechů tím nezastavil. „My můžeme dávat góly v přesilovkách, ale když jich pak devět dostaneme, tak je to úplně na ho...,“ nebral si servítky jihlavský kanonýr.

Nezabrala ani důrazná přestávková slova koučů a šéfa klubu. „Musíme se nad sebou zamyslet, to by se mohli klidně ukřičet, ale pokud nezačneme hrát my na ledě, tak to nebude nic platné,“ tvrdí Rytnauer.

Jistým dojmem v Hradci rozhodně nepůsobil gólman Zgraggen, který nejvíc gólů pustil po střelách, které mířily mezi betony.

„Myslel jsem si, že to, že ho do utkání postavíme jako jedničku, mu psychicky pomůže, ale spíš to možná neunesl. Jsem tím zklamaný,“ prohlásil asistent hlavního kouče Dukly Petr Jaroš. „Špatně ale hráli všichni, byl to jednoznačně nejhorší výkon, který jsme letos podali,“ dodal.