Štěstí přineslo jeden bod

10.11.2007 / Robert Netušil

Jihlavští hokejisté alespoň částečně odčinili středeční debakl z Hradce Králové. Na Horáckém zimním stadionu obrali ve 20. kole Mladou Boleslav o jeden bod. Lídrovi skupiny Západ podlehli až po prodlužení 3:4. Gólem se svému bývalému zaměstnavateli připomenul útočník Martin Krupka, který ve druhé třetině vyrovnával na 2:2.

„Tečoval jsem střelu od modré, pak jsem se otočil a bylo to v bráně,“ popsal jednu z úspěšných střel jihlavského týmu starší z bratrů Krupkových. „Nemůžu říct, že bych měl nějakou větší chuť do zápasu než jindy. Každopádně si myslím, že tak jak jsme hráli dneska, bychom měli hrát pořád. To je cesta ven z krize,“ dodal bývalý boleslavský forvard.

Čtvrteční schůzka jihlavských hráčů, která následovala po selhání na východě Čech, se ukázala být dobrým tahem. „Všechno jsme si vyříkali a dneska se to snažili přenést do hry. Myslím, že se nám to podařilo, bojovali jsme po celou dobu,“ pochvaloval si utkání obránce Dukly Pavel Staněk.

Jediné na co domácí hráči po utkání žehrali bylo štěstí. „Mohlo ho být o trochu víc. Alespoň tolik, aby za to byly dva body. I když je pravda, že jsme dali celkem šťastné góly,“ uvedl jihlavský bek.

K jednomu bodu pomohla Dukle možná i změna, ke které sáhl asistent hlavního kouče Petr Jaroš. Ten se dnes netradičně objevil na střídačce bez čepice.

„Vždycky jsem si po vítězným zápase bral tu stejnou. V poslední době jsem je hodně střídal a tak jsem si dneska řekl, že jí zahodím úplně a uvidím co se stane,“ usmíval se po utkání jeden z jihlavských trenérů. „Ani do Mostu si žádnou nepovezu,“ dodal.