3:4p
(0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)

Škoda v prodloužení

10.11.2007 / Martin Doucha

Bohužel je to tak. I přesto, že Jihlavští dokázali natřikráte zareagovat na vedení hostů, dokázal soupeř z města automobilů nakonec na Horáckém zimním stadionu zvítězit. I tak ale mohli hráči Dukly odcházet z utkání se vztyčenou hlavou, neboť nebyli vedoucímu celku 1. ligy odevzdaným soupeřem a povedlo se jim připsat si i cenný bodík. Svou zásluhu na výsledku měl i Milan Řehoř, který především v 1. dvacetiminutovce zlikvidoval řadu nebezpečných šancí soupeře.
10.11.2007 17:30, 1. liga ČR - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Míka, Staněk, Kašpar, Kuchyňa, Duben, Martinka - Rytnauer, Bakus, Kubát - Říha, Hradecký, Nekvasil - Suk, Hanzal, Krupka M. - Krupka L., Ježek, Holuša
3

BK Mladá Boleslav

Šindelář - Jindra, Macháček, Lukáč, Mazanec, Mocek, Bauer, Drábek - Nouza, Král, Gombár - Sedlák, Ivan, Mikulík - Kuchejda, Rod, Eiselt - Rumpel, Gajovský, Handlovský
4
Branky a nahrávky: 24. Bakus (Rytnauer, Staněk), 46. Krupka M. (Martinka, Duben), 54. Rytnauer (Bakus, Kubát) - 9. Mazanec (Sedlák, Ivan), 34. Král (Rumpel, Gombár), 53. Rumpel (Gajovský, Handlovský), 62. Handlovský (Lukáč, Gajovský). Rozhodčí: Jílek - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1223. Střely na branku: 24:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Mladoboleslavští vstoupili do utkání rozvážněji než nahecovaní domácí a Řehoř v brance Dukly si poprvé sáhl na kotouč až na začátku 6. minuty, zato ale velice významně. Po pasu Gajovského se před ním totiž zhmotnil bleskově zakončující Handlovský, ještě hbitější se ale ukázala vyrážečka jihlavského muže s maskou. Zanedlouho se hostům poštěstilo vyzkoušet si hru ve dvojnásobné početní převaze a to samozřejmě nemohlo nechat jihlavského gólmana chladným. Mikulík našel přesným pasem u druhé tyče Ivana, na což ovšem Řehoř zareagoval vymrštěním svého betonu, na nějž touš z hole mladoboleslavského pořízka narazil jako na skálu. Čistému kontu domácích to ale nebylo nic platné, neboť vyražený kotouč doputoval po krátkých přihrávkách na modrou na hůl Davida Mazance, ten napřáhl a přestože si Řehoř na kotouč sáhl, lovil jej nakonec ze své sítě, 0:1. Ve zbytku 1. třetiny dostali i domácí šanci ukázat, co se skrývá v jejich přesilovkovém arsenálu, jenže bohužel nestříleli ani slepými.

Brzy po nástupu do další části hry ale domácí předvedli, že i z malého mráčku může zapršet a v početní výhodě se jim zadařilo. Nahození Staňka síly vánku se totiž zastavilo o Rytnauera před Šindelářovou brankou, svůj přehled všem demonstroval Oldřich Bakus a uklidil ležící kotouč do mladoboleslavské klece, 1:1. Poté přišla trojice jihlavských šancí ve vlastním oslabení, ale v síti soupeře buď skončili jen jihlavští hráči nebo vůbec nic. Zbytečnou hrubost Hanzala potrestal na při jeho návratu na led na sklonku 34. minuty Richard Král, k němuž se došoural produkt nepovedené střely Rumpela a extraligou ošlehanému kapitánovi hostí nemohlo činit potíže poslat jej do prázdnotou zející jihlavské klece, 1:2.

Po nástupu do další části hry prováhali domácí dvě přesilové hry, ale ke srovnání účtu přece jen došlo a znovu Dukle pomohla k brance svým dílem i paní štěstěna. Martinka totiž řídíc se heslem „když nevíš, co s pukem, vystřel“ nahodil kotouč směrem do Mladé Boleslavi a Martin Krupka jej jemnou tečí usměrnil mezi chrániče Filipa Šindeláře, 2:2. Hosté mohli rychle odpovědět, ale Handlovský minul z mezikruží Řehořovu klec, na pokus Gajovského vyzrál na tyči přilepený jihlavský maskovaný muž. Návrat do vedení se hostům ale přece jen povedl v 53. minutě, kdy Handlovský vybojoval touš v rohu kluziště, přistrčil jej Gajovskému, ten našel před Řehořem nepokrytého Jakuba Rumpela, který našel skulinku v postoji vyjíždějícího jihlavského gólmana a upravil na 2:3. Dukla ale dokázala i napotřetí najít síly na vyrovnání duelu. Po vyhraném Bakusově vhazování se totiž Ladislav Rytnauer ani na vteřinu nerozpakoval a švihem rozvlnil síť za záda zaskočeného Šindeláře, 3:3. Nerozhodný stav vydržel až do konce 60. minuty a na řady tak musel přijít prodloužení.

V něm domácí ještě dohrávali přesilovou hru z regulérní části hry, ale nedokázali si v ní najít místečko pro nebezpečnou střelu. To se sice nepovedlo stoprocentně vzápětí ani hostům, jenže díky dobrému bránění ve výhledu jihlavskému gólmanovi se ujalo nahození Lukáše Handlovského a rozhodlo tak o bonusovém bodu, který si do svých zavazadel mohli po výhře 4:3 v prodloužení přibalit hosté z Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jan Votruba (trenér Mladé Boleslavi): „My jsme věděli, že to bude těžké utkání, protože Dukla minulý zápas hodně inkasovala. Jihlava dobře bruslila, napadala nás do hloubky třetiny a my jsme měli problémy s rozehrávkou. Měli jsme hodně faulů, a to naprosto nesmyslných a zbytečných, což rozhodlo. Ale nedělal bych z toho nějaký velký závěry. Ta remíza byla zasloužená. Nejsme orchestr, abychom pořád vyhrávali.“

Petr Jaroš (asistent trenéra Jihlavy): „Nemůžeme být spokojeni, protože jsme pořád v tabulce tam, kde jsme. Pro nás je sice pozitivní to, že jsme s těma klukama promluvili a oni si to vzali k srdci. Řekli prostě věci, o kterých by se normálně nebavili. Tím, že člověk řekne kamarádovi nějaký problém, tak se mu uleví. Bylo to rozhodně znát v náladě před zápasem. Doufáme, že nastane zlepšení, ten tým se zvedne a budeme dělat víc bodů.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie