Do Mostu pojede Dukla bez Kubáta

13.11.2007 / Robert Netušil

Hokejisté Dukly Jihlava narazí v 21. kole první ligy na nováčka z Mostu. Na sever Čech se vypraví ve středu a domů se prý rozhodně nechtějí vracet s prázdnou. „Budeme se snažit hrát co nejlíp. Rádi bychom získali nějaké body, nejlépe samozřejmě všechny tři,“ hlásí asistent hlavního kouče Petr Jaroš. Utkání v Mostě začne v 17:30.

V sobotním souboji s Mladou Boleslaví předvedli hráči Dukly, že hokej úplně nezapomněli. „Hráli jsme dobře a mohli jsme uhrát i dva body,“ vrací se k předchozímu mistrovskému utkání Jaroš. „Kluci se přesvědčili, že pokud budou bojovat a dají do toho maximum, můžou hrát lepší hokej i s týmem, který je v popředí tabulky. V případě Mladé Boleslavi dokonce na čele.“

Do sestavy jihlavského týmu se vrací útočník Tomáš Čachotský. „Minule nehrál, protože ho přepadla nějaká viróza. Ale teď už je v pořádku a bude hrát,“ tvrdí jihlavský kouč. Dokonce by se měl znovu objevit v prvním útoku vedle Ladislava Rytanuera a Oldřicha Bakuse. „Vzhledem k tomu, že Kubát je zraněný, tak je to hodně pravděpodobné.“

Jednatřicetiletý útočník Jiří Kubát se prý zranil v sobotním duelu. „Někdo ho sekl do lýtka, zdálo se, že to nic nebylo, zápas normálně dohrál. Jenomže pak mu to oteklo a musel do nemocnice,“ prozradil Jaroš.

V posledních dvou zápasech se v jihlavské brance gólmani střídali. V Hradci Králové nastoupil Kaspar Zgraggen, doma pak dostal důvěru Milan Řehoř. A kdo pocestuje jako jednička do Mostu? „V tom ještě nemáme jasno, možná to bude někdo úplně jiný,“ odpověděl tajemně jeden z trenérů Dukly.