6:4
(1:2, 3:1, 2:1)

Čtyři góly první lajny nestačily ani na bod

14.11.2007 / Jakub Mezlík, Robert Netušil

Jihlavští hokejisté neuspěli ani na ledě Mostu. Ani čtyři body kapitána Oldřicha Bakuse nezajistily Dukle ve středečním zápase úspěch. Kromě prvního útoku a obránce Kuchyni totiž nezaznamenal žádný z jihlavských hráčů jediný kanadský bod, a tak se z výhry 6:4 radoval v domácím prostředí Most. Ten sice 0:2 i 1:3 prohrával, Dukla ale doplatila na vysokou nedisciplinovanost, Mostečtí třikrát skórovali v přesilovce a na pátou branku již Jihlavští nenašli odpověď. Navíc domácí ještě pečetili v závěru své vítězství.
14.11.2007 17:30, 1. liga ČR - 21. kolo

HC Baník Most

Fiala - Martínek, Charousek, Stříteský, Plaček, Szakál, Kubát, Šulc - Urban, Míka P., Kudrna - Plachý, Sýkora, Metlička - Nedrda, Kováč, Zaťovič - Koláček, Kašťák
6

HC Dukla Jihlava

Řehoř (31. Zgraggen) - Míka R., Staněk, Kuchyňa, Kašpar, Martinka, Štrach, Klíma, Duben - Rytnauer, Bakus, Čachotský - Nekvasil,Hradecký, Říha - Suk, Hanzal, Krupka M. - Krupka L., Holuša, Ježek
4
Branky a nahrávky: 20. Kudrna (Míka P.), 30. Kudrna (Koláček, Míka P.), 31. Plachý (Metlička, Sýkora), 39. Plachý (Stříteský, Sýkora), 57. Koláček (Sýkora, Plaček), 60. Zaťovič (Koláček, Kudrna) - 8. Čachotský (Bakus), 16. Bakus (Kuchyňa), 30. Rytnauer (Bakus, Kuchyňa), 43. Bakus (Rytnauer, Čachotský). Rozhodčí: Šír - Mašek, Vitík. Vyloučení: 8:12, navíc Míka P. (MST) 10 min. OT. Využití: 3:0. V oslabení: 1:2. Diváci: 554. Střely na branku: 38:38. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3, 4:4, 6:4.

Průběh utkání

Jihlava zahájila zápas v Mostě velmi dobře. V 8. minutě poprvé zaúřadovala elitní jihlavská formace, tím kdo zakončil rychlý protiútok v oslabení byl Tomáš Čachotský.

Druhou ránu zasadil Severočechům o osm minut později kapitán týmu Oldřich Bakus a zdálo se, že má Dukly našlápnuto k bodovému zisku. Jenomže ještě do přestávky stačil snížit na rozdíl jediného gólu v početní nevýhodě Kudrna a jako by tím zvedl varovný prst.

Hosté z Vysočiny ale nereagovali, možná i proto, že se na začátku 30. minuty prosadil třetí člen prvního jihlavského útoku Ladislav Rytnauer. „Najednou jsme přestali hrát, navíc nás vůbec nepodrželi gólmani,“ zlobil se po utkání jeden z koučů Dukly Petr Jaroš.

37 vteřin po Rytnauerově trefě skóroval znovu Kudrna a za další půl minutu bylo vyrovnáno! „Díky své nepozornosti dostal Milan gól z brankové čáry, prošlo mu to mezi nohama, a za chvilku pustil další,“ neskrýval rozhořčení jeden ze šéfů jihlavské střídačky.

Vzápětí sáhli trenéři hostujícího týmu ke změně, do branky poslali Kaspara Zgraggena a ten musel poprvé tahat puk ze své sítě chvilku před koncem druhé části.

Dukla se ještě jednou vzchopila, zpátky do boje o body vtáhl svůj tým jako správný kapitán Oldřich Bakus. Jednatřicetiletý útočník v Mostě potvrdil roli nejproduktivnějšího hráče ligy, byl u všech čtyřech branek Jihlavy.

Přesto to nakonec na úspěch nestačilo. Most totiž využil nedisciplinovanosti soupeře a potřetí se trefil v početní výhodě. „Přístup některých našich hráčů k zápasu je velice neprofesionální,“ nešetřil své svěřence Jaroš.

Domácí pak ještě stačili přidat šestý gól a ani k tomu nepotřebovali prázdnou jihlavskou branku. „Kaspar dneska taky nechytil vůbec nic navíc,“ povzdechl si kouč. „Pochvalu zaslouží jedině první útok,“ dodal viditelně zklamaný.