Do Vrchlabí bez Bakuse

23.11.2007 / Robert Netušil

Jihlavští hokejisté pocestují na led dalšího nováčka. V rámci 24. kola první ligy se představí ve Vrchlabí. Sobotní soupeř Dukly zatím posbíral o 11 bodů víc, než tým z krajského města Vysočiny, a v tabulce skupiny Západ mu patří čtvrtá příčka. Utkání začne na vrchlabském zimním stadionu v 18 hodin.

K dalšímu prvoligovému utkání vyrazí Jihlava bez nejproduktivnějšího hráče celé soutěže Oldřicha Bakuse, který si ve středečním souboji s Berounem poranil koleno. „Má poraněné vazy a vypadá to, že nám bude chybět minimálně dva týdny, pak se uvidí,“ povzdechl si asistent hlavního kouče Dukly Petr Jaroš.

První útok se tak ve Vrchlabí představí ve složení Rytanuer, Hradecký, Čachotský. „Museli jsem přeházet všechny lajny, takže doufáme, že jim to bude spolu fungovat,“ přeje si trenér.

V úvodním letošním vzájemném měření sil slavilo Vrchlabí na Horáckém zimním stadionu vítězství 3:2 v prodloužení. „Určitě nás čeká těžké utkání. Zase si budeme muset dávat pozor na dvě věci - na zbytečné fauly a na obranu,“ tvrdí Jaroš.

Do jihlavské branky by se měl s největší pravděpodobností postavit Milan Řehoř, záda mu bude krýt Vratislav Vajner. Jestli se v sestavě znovu objeví i Tomáš Ficenc, se rozhodne až těsně před zápasem.