Nově složený elitní útok šlapal jako hodinky

25.11.2007 / Robert Netušil

Jihlavští hokejisté si zajeli pro stoprocentní bodový zisk do Vrchlabí. Hned tři z pěti branek přitom zařídil nově složený elitní útok Dukly. Jeho centr Tomáš Hradecký se trefil dvakrát, jednou zamířil přesně Tomáš Čachotský. „Tenhle zápas sedl nám všem, odvedli jsme dobrou práci,“ pochvaloval si výsledek 5:2 pětadvacetiletý útočník.

Dukla začala ve Vrchlabí výborně a na začátku 11. minuty vedla o dva góly. Jenomže to v jejím případě v letošní sezoně zas až tak moc neznamená. Domácí dokázali náskok soupeře zlikvidovat během pouhých osmi minut!

„Měli jsme strach, že to kluci znovu neunesou, ale tentokrát všechno dopadlo dobře. Snad poprvé plnili naprosto přesně to, co jsme si před utkáním řekli,“ radoval se asistent hlavního kouče jihlavského A-týmu Petr Jaroš.

Víc branek už jeho svěřenci v sobotním prvoligovém utkání nedostali. „Výborně jsme bránili a hodně moc nás taky podržel Milan Řehoř. Šlo na něj něco kolem čtyřiceti střel, ze kterých pustil pouhé dvě. Chytal opravdu zodpovědně, můžeme být spokojeni,“ přidal další pochvalu trenér Dukly.

Parádně se střetnutí povedlo také útočníkovi Tomáši Hradeckému, který dvakrát těžil z přesné přihrávky svého jmenovce Čachotského. „Pokaždé jsem dával puk v podstatě do prázdné brány. Kdybych takové přihrávky neproměnil, tak už fakt nevím,“ usmíval se autor dvou gólů. „Láďa Rytnauer i Čagi jsou oba výborní hráči, hrálo se mi s nimi super.“

Jihlavskému týmu ve Vrchlabí chyběl útočník Oldřich Bakus. Absence nejproduktivnějšího hokejisty soutěže ale Dukle paradoxně prospěla. „Viděl jsem už spoustu mančaftů, které po ztrátě klíčového hráče zabraly. V něco podobného jsme doufali i my. Věděli jsme, že naši hráči hokej nezapomněli, jenom na tom byli hůř psychicky,“ prohlásil Jaroš. „Teď si snad konečně dokázali, že hrát umějí,“ dodal.