Po Zachrlovi končí také Petr Kaňkovský

19.12.2007 / Eva Streichsbierová

Pouhý den poté, co Jan Zachrla oznámil, že rezignuje na funkci šéfa Dukly Jihlava, zastihla jihlavské hokejisty další překvapivá zpráva. Posledního prosince končí také sportovní manažer klubu Petr Kaňkovský. „Došel jsem k závěru, že jsem tady úplně zbytečný,“ oznámil osmatřicetiletý bývalý jihlavský útočník. Pro dnešní souboj s ostravskou Sarezou, který začíná na Horáckém zimním stadionu v 17:30, se ale nic nemění.

Když se před dnešním dopoledním tréninkem objevil v kabině šéf klubu Jan Zachrla a sportovní manažer Petr Kaňkovský, většina v tu chvíli ještě netušila, proč přichází. „Dozvěděli jsme se to fakt až těsně před tréninkem, hodně mě to zaskočilo. Vůbec tomu nerozumím,“ prohlásil viditelně překvapený útočník Martin Krupka.

Podobně reagovala i většina ostatních hráčů Dukly, vesměs všechny totiž do týmu v létě přivedl právě Petr Kaňkovský. „On si nás vybral, věřil nám a to pro nás bylo důležité. Nepanikařil hned, když se nám na začátku zrovna nedařilo. Je to hodně nepříjemné překvapení,“ povzdechl si Martin Krupka, který v posledních zápasech sbírá jeden kanadský bod za druhým.

Zaskočený byl také z nové situace Vladimír Říha, který ještě před několika lety hrával s Kaňkovským v jedné útočné formaci. „Tohle jsem vážně nečekal, ale my hráči s tím těžko něco uděláme. Tohle si musí vyřešit město,“ uvedl sedmadvacetiletý hokejista.

Všichni hráči ale svorně tvrdili, že na jejich dnešním výkonu v souboji s Ostravou se současná překvapivá situace určitě negativně neprojeví. „V hokeji nikdy nevíte co bude. Můžete se za pár hodin ocitnout v úplně jiném týmu. Prostě se s tím musíme vypořádat a soustředit se na zápas,“ burcuje Říha.