Vždycky mám slabší rozjezd, přiznává Hanzal

20.12.2007 / Eva Streichsbierová

Velmi povedený zápas mají za sebou jihlavští hokejisté. V posledním domácím utkání roku 2007 doma rozstříleli ostravskou Sarezu vysoko 9:3. A jelikož Třebíč prohrála na ledě Komety Brno, poskočila Dukla na pátou příčku skupiny Východ. „Chceme se dostat až na čtvrté místo,“ tvrdí jeden z úspěšných střelců Dukly ve středečním duelu, útočník Jiří Hanzal.

Vstup do zápasu vyšel Dukle naprosto skvěle, během šesti minut si vypracovala třígólový náskok a do konce třetiny přidala ještě další přesnou střelu. „Ostrava už se potom na nic nezmohla. My jsme si začali věřit a vydrželo nám to celý zápas. Takovýhle výsledek, a navíc před Vánocemi, to určitě potěší,“ pochvaloval si utkání Ladislav Rytanuer.

Ten se na ledě objevil znovu po jednozápasové pauze, kterou zavinilo zranění hlavy. „Dneska už jsem byl ale v pořádku, trenér mě navíc neposílal na oslabení, což jsem uvítal. První tři střely mi sice příliš nesedly, ale já jsem nepanikařil, věřil jsem si,“ prohlásil autor dvou branek.

Mezi úspěšné střelce se ve středečním duelu zapsal také Jiří Hanzal, který v posledních kolech předvádí velmi dobré výkony. „U mě se to takhle táhne snad už od žáků, že začnu hrát až kolem Vánoc. Prostě mám slabší rozjezd,“ usmíval se rodák z jižních Čech.

V loňské sezoně připisoval příchod formy hokejkám, které mu poslal bratr Martin hrající zámořskou NHL. „Teď už mi ale žádné neposílá, takže v hokejkách to určitě nebude. Možná v jiném tréninku, jinak nevím,“ krčil rameny Hanzal.

Poslední dny byly pro hráče Dukly hodně hektické, nejprve oznámil svoji rezignaci šéf klubu Jan Zachrla a po něm se rozhodl ukončit svoji činnost také sportovní manažer týmu Petr Kaňkovský. „Myslím, že je to velká škoda. Petr Kaňkovský měl spoustu kontaktů a byla to funkce přesně pro něj. Ale asi měl nějaký dobrý důvod, stejně jako pan Zachrla. Já ho sice neznám, ale zřejmě to nebylo jenom tak,“ zamyslel se jihlavský útočník.

Výrazné vítězství nad Ostravou prý bylo také tak trochu na rozloučenou s oběma odcházejícími členy vedení. „Určitě jsme rádi, že jsme takhle vyhráli,“ souhlasně pokyvoval hlavou Rytnauer, a jeho kolega Hanzal dodal. „I když nám to dneska Sareza hodně ulehčila.“