Jihlava hodlá navázat na konec roku

05.01.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté vstoupí do nového kalendářního roku bitvou s regionálním rivalem. Na domácím stadionu přivítají dnes od 17:30 Horáckou Slavii Třebíč. K vytvoření pravé hokejové atmosféry při sobotním duelu by měl přispět i krok vedení jihlavského klubu. Ten nabízí fanouškům při koupi vstupenky na dnešní derby lístek na další domácí utkání s Kometou Brno zdarma.

Proti regionálnímu sokovi z Třebíče se Dukle v dosavadním průběhu sezony dařilo. V úvodním duelu ho porazila na vlastním ledě 3:1 a ve druhém pak slavila výhru 5:3.

„Jednou přece vyhrát musíme. To je právě to, co nám vlévá energii do žil,“ tvrdí kouč Horácké Slavie Josef Horešovský. „Potřebujeme vylepšit svoje bodové konto,“ dodává.

Jenomže vyhrát se pochopitelně chystá také Dukla, v jejímž kádru se dnes poprvé představí hned dvojice boleslavských hráčů. Premiéru si odbudou obránce Tomáš Kolafa a útočník Milana Kopecký.

„V Boleslavi jsem vlastně vůbec nehrál, takže doufám, že tady se to změní a budu mít konečně zase radost z hokeje,“ přeje si šestadvacetiletý forvard.

V minulosti odehrál odchovanec pražské Slavie hned několik derby zápasů. Nejvíc si přitom pamatuje ten z finále extraligy, v němž Slavia bojovala se Spartou.

„Teď jsem hodně zvědavý, jak bude vypadat tohle derby. Na spoluhráčích jsem nevyzvídal, chci se nechat překvapit,“ těší se Kopecký.

Naopak v ohrožení je start dalšího útočníka Jonáše Fiedlera, který včera nedokončil trénink. Poranil si totiž rameno a není jisté, zda bude moci do zápasu zasáhnout.

Jednoho maroda hlásí také hostující Třebíč. Na soupisce bude soupeři Dukly chybět David Dolníček. „Má nějakou virózu,“ odtajnil důvod hráčovy absence Horešovský.

V tabulce je na tom před dnešním duelem lépe Jihlava. Na kontě má o pět bodů víc než Horácká Slavia. „Pár zápasů se nám na konci minulého roku povedlo a já doufám, že v tom budeme pokračovat. Věřím, že diváci uvidí dobré utkání s dobrým koncem pro nás,“ přeje si hlavní kouč jihlavského týmu Karel Dvořák.