Jihlavští hráči si pochvalovali atmosféru

06.01.2008 / Eva Streichsbierová

Hokejistům Dukly Jihlava se doma daří. A nic na tom nezměnila ani vánoční přestávka. Stejně jako na konci roku 2007 opouštěli svěřenci trenéra Karla Dvořáka ledovou plochu spokojeni. Šesté domácí vítězství v řadě si na konto připsali v souboji s Horáckou Slavií Třebíč. Jedním gólem přispěl k výhře Dukly 3:1 také obránce Tomáš Ficenc.

Foto: Deník.

Rozjezd do nového kalendářního roku byl ze strany obou soupeřů hodně rozpačitý. První třetina příliš pohledného hokeje nepřinesla. "Bylo to trochu ospalý. Asi se na nás podepsala ta pauza,“přiznal Ficenc.

Na hru svých svěřenců v úvodní dvacetiminutovce si později stěžoval i asistent hlavního kouče Bedřich Ščerban. „Báli jsme se, že nám vánoční přestávka může uškodit a to se taky stalo. První třetina určitě nebyla z naší strany ideální,“ postěžoval si.

Jako první se v derby ujali vedení hosté z Třebíče. Na Čechův gól ale našla Jihlava rychlou odpověď. Těsně před brankářem Nedvídkem tečoval střelu od modré Tomáš Hradecký a bylo vyrovnáno.

„Tohle byl pro nás hodně důležitý moment. Navíc jsme pak dali další gól a uklidnili jsme se,“ pochvaloval si vývoj zápasu uzdravený kapitán Dukly Oldřich Bakus. „Měl jsem trochu strach, co to moje koleno v zápase udělá, ale vydrželo,“ dodal s úlevou.

Právě on si vzal obrat utkání na starosti, prosadil se dokonce ve vlastním oslabení. „To byl, po rychlém vyrovnání, další moment, který jsme nezvládli,“ povzdechl si trenér Horácké Slavie Roman Mejzlík. „Přitom jsme dneska vůbec nezačali špatně.“

Pojistku v podobě třetí vstřelené branky si vzal na starosti Tomáš Ficenc. Po svém návratu z Ústí nad Labem do mateřského klubu se trefil vůbec poprvé. Co na tom, že jeho přesná střela by se mohla okamžitě zařadit do kategorie "ušmudlaných".

„Podařilo se mi dostat puk za čáru asi napodruhé, ale to je jedno, já jsem hlavně rád, že mi to tam konečně spadlo,“ usmíval se spokojený autor gólu.

Sobotní vítězné představení Dukly sledovala v Jihlavě velmi slušná návštěva. Celkem dorazilo do ochozů stadionu 3 074 diváků. „Jihlavští fanoušci byli super, fandili po celou dobu,“ vysekl příznivcům Dukly poklonu Bakus. „Akorát těch třebíčských moc nedorazilo, je vidět, že už asi svému týmu nevěří,“ dodal.

Po 33. kole zůstává Jihlava na pátém místě tabulky skupiny Východ, šesté Třebíči už se ale vzdálila na osmibodový rozdíl. „Přesně tohle jsme chtěli. Hrálo se vlastně o šest bodů a my jsme rádi, že se nám zápas povedl,“ uzavřel hodnocení třetího letošního vítězného derby obránce Ficenc.