Jihlava si brousí zuby na čtvrtý skalp rivala

29.01.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté ve středu nastoupí proti soupeři, s nímž mají v letošní prvoligové sezoně stoprocentní bilanci. Ve všech třech soubojích s Horáckou Slavií Třebíč odcházela Dukla z ledu jako vítěz. „Bylo by fajn vyhrát i počtvrté,“ prohlásil s úsměvem jihlavský obránce Pavel Staněk. Čtvrté letošní derby dvou regionálních rivalů začne na třebíčském stadionu ve středu v 18 hodin.

Po čtvrtém skalpu svého soka touží Dukla nejen kvůli odvěké rivalitě, ale také proto, aby odčinila mizerný výkon ze sobotního domácího utkání se Šumperkem. „Já doufám, že kluci zaznamenali nespokojné reakce lidí a vezmou si je k srdci. Prohrát se může, ale musí tam být vidět nasazení a bojovnost,“ vrátil se k porážce 1:3 kouč Dukly Karel Dvořák.

Ve skupině Východ je na tom pět kol před koncem základní části lépe Jihlava, která už má jistou účast v play off. Naopak Třebíč o poslední příčku zaručující klidný konec sezony teprve bojuje. „Je to jen na hráčích, jaký závěr si zvolí,“ prohlásil hlavní trenér Horácké Slavie Kamil Pokorný.

Tabulkové postavení o šancích jednoho či druhého mužstva nerozhoduje. Tvrdí to alespoň obránce Dukly Pavel Staněk. „Zápasy s nimi jsou vždycky vyhecovaný a je úplně jedno, jestli je Třebíč zrovna první nebo poslední. Vždycky to bude těžké utkání. Každopádně my tam jedeme vyhrát,“ zní odhodlaně.

Žádný soucit se soupeřem, který bojuje o únik ze záchranářské zóny, prý jihlavští hokejisté mít nebudou. „To ani omylem. Stoprocentně ne!,“ rezolutně odmítl úvahy o pomoci sousedovi Staněk. „Určitě tam bude parádní atmosféra. Věřím, že přijede hodně lidí z Jihlavy a že nám pomůžou dotáhnout do vítězného konce i ten čtvrtý zápas,“ posílá vzkaz jihlavským fanouškům.

Do sestavy Dukly se vrací útočník Tomáš Čachotský, který v minulém kole nehrál kvůli viróze. „Už je v pořádku a měl by nastoupit, žádné další změny už neplánujeme,“ prozradil Dvořák. „Větší nervozita by asi měla být na straně domácích, vzhledem k jejich současné situaci. Ale já bych nerad, aby na to naši hráči spoléhali a brali zápas na lehkou váhu,“ dodal.