Duklu čeká další bitva s tabulkově slabším soupeřem

01.02.2008 / Eva Streichsbierová

Ve středu stáli proti sobě, teď budou doufat, že jim ten druhý na dálku pomůže. Páté Jihlavě by se náramně hodil úspěch Třebíče na ledě čtvrté Ostravy a Horácká Slavia by zase určitě uvítala vítězství Dukly v souboji se sedmým Prostějovem. Proti Hanákům se jihlavští hokejisté postaví v sobotu 2. února od 17:30 v rámci 41. kola první ligy.

V případě, že Jihlava doma přemůže Jestřáby a Třebíč vyhraje v Ostravě, dotáhne se Dukla bodově na čtvrté místo. Naopak Horácká Slavia by odskočila předposledním Hanákům na rozdíl čtyř bodů. „Každý chce vyhrát. A pokud by to dopadlo takhle, určitě bychom nebyli proti,“ usmíval se po pátečním tréninku hlavní kouč jihlavského týmu Karel Dvořák.

Jenomže Prostějov určitě nedá Dukle ani kousek ledu zadarmo. „Nečeká nás nic snadného, oni teď vyhráli čtyři zápasy venku. To pro nás musí být velké varování!,“ upozorňuje na nebezpečí trenér. „Znovu jde o soupeře, který bojuje o bytí a nebytí, a to je velká motivace,“ dodává.

Před týdnem jihlavští hokejisté souboj s tabulkově horším týmem na domácím ledě nezvládli. Darovali Šumperku tři body za výhru 3:1. Ve středu ovšem svůj mizerný výkon napravili v derby s Třebíčí. „Bojovností a nasazením to bylo úplně jiné mužstvo,“ pochvaloval si vystoupení svého týmu Dvořák.

A že nešlo jen o náhodu by měli hráči Dukly dokázat právě v sobotním souboji s Jestřáby. „Po povedené sérii vždycky přijde jeden špatný zápas a to byl ten se Šumperkem. Teď už bychom měli zase hrát jenom dobře,“ věří obránce Petr Štrach.

Sestava jihlavského mužstva dozná oproti středečnímu utkání několika změn. Chybět určitě budou Tomáš Kolafa a Jonáš Fiedler, které si zpět stáhla Mladá Boleslav, a Tomáš Čachotský bude tento víkend k dispozici extraligovému Znojmu. „Na play off už by měl ale zase pomáhat nám,“ tvrdí Dvořák.