Úkol zní jasně, přežít hlavně úvodní tlak Komety

05.02.2008 / Eva Streichsbierová

Po třech kolech půjde Dukla Jihlava do zápasu opět v roli tabulkově slabšího týmu. Ve středu 6. února totiž povede cesta jihlavských hokejistů na led jednoho z největších favoritů letošního prvoligového ročníku – Komety Brno. Utkání 42. kola začne v brněnské hale Rondo v 18 hodin.

Kometa sice v několika minulých zápasech zaváhala a momentálně jí patří ve skupině Východ druhá příčka, přesto nemůže být o její síle žádných pochyb.

„Brno pořád deklaruje, že má ambice postoupit, taky si kupuje, koho chce. Určitě to bude z tohohle pohledu hodně těžký soupeř. Nicméně my tam určitě nepojedeme jako outsider, naopak půjdeme do zápasu v roli týmu, který může odvézt body,“ tvrdí asistent hlavního kouče Dukly Bedřich Ščerban.

Žádné obavy, ani přehnaný respekt prý nebudou mít v jihlavské kabině místo. „Nemyslím si totiž, že by nás čekal těžší soupeř, než s nimiž jsme hráli v minulých kolech. Těm šlo o bytí a nebytí a v takovém případě je tým schopný daleko většího sebeobětování.“

Oba dnešní rivalové mají už několik kol jasno. Kometa nebude horší než druhá a rovnou postoupí do čtvrtfinále. Dukla si zahraje minimálně předkolo play off. Teď jde pouze o to, z jakého místa do něj vstoupí. Ve hře je třetí, čtvrté, ale i současné páté.

„Věřím, že se posuneme alespoň o jednu příčku,“ hlásí Ščerban. „Na začátku jsme hodně ztratili a handicap si teď táhneme s sebou. Vidím jedinou cestu k úspěchu v Brně, přežít úvodní tlak domácích,“ dodává.

Osobně se prý asistent hlavního kouče Dukly hodně těší na atmosféru v hale Rondo. „Brněnští fanoušci umí udělat parádní kulisu, což letos dokazují nejenom doma, ale i venku. Vždycky je lepší hrát před plnými ochozy.“

Do sestavy jihlavského týmu se znovu vrací útočník Tomáš Čachotský, který v sobotu nehrál kvůli startu v extralize za Znojmo. Tentokrát s ním trenéři počítají do první formace k Oldřichu Bakusovi a Jiřímu Kubátovi.

„Tomáš je hodně platný hráč, a pokud bude u nás, tak ho chceme co nejvíc využít,“ tvrdí Ščerban. Naopak znovu bude Dukle chybět obránce Petr Kuchyňa. „Má problémy s mezižeberním svalem,“ prozradil kouč.