Jsem zlej gólman, přiznává Řehoř

07.02.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavským hokejistům zvlhl na ledě Komety Brno střelecký prach, navíc jim vůbec nevycházely přesilovky. I proto si Dukla vezla ve středu z Ronda nelichotivou porážku 1:5. „Výsledek je až moc krutej na to, že jsme hráli celkem solidní hokej,“ povzdechl si gólman jihlavského týmu Milan Řehoř.

A jeho slova o chvíli později potvrdil také asistent hlavního kouče Bedřich Ščerban. „Přestože jsme prohráli, tak jsem kluky musel pochválit, podali velmi slušný výkon. Dokonce jsme chvilku byli lepší,“ prohlásil.

Podle něj rozhodly přesilovky, kterých prý měla Dukla až podezřele moc. „Dělám si vždycky takovou analýzu zápasu a všiml jsem si, že kdykoliv jsme měli nějaký tlak nebo šanci, tak okamžitě následovalo vyloučení,“ postěžoval si.

Na jméno ostatně nemohl po zápase přijít sudímu Šindlerovi ani Řehoř. „Pískal to dneska jak na flétnu,“ s úšklebkem hodnotil vystoupení mezinárodního rozhodčího. „Při prvním gólu jsem dostal třikrát sekeru za krk, ale on si ničeho nevšiml. V závěru přišla rána do masky a zase dělal, že nic nevidí,“ dodal rozzlobeně.

Svojí křivdu dával Řehoř během zápasu tak vehementně najevo, až si za to dvakrát vysloužil dvouminutový trest. „To je klasika, vždycky když dostanu dvě minuty, tak musí přijít ještě další a v tu chvíli jsem zralej minimálně na desítku,“ přiznal.

V první lize je letos třiadvacetiletý gólman Dukly vůbec nejtrestanějším brankářem. Celkem už posbíral 24 trestných minut. „V tomhle už ho nikdo nedožene, druhý v pořadí jich má jenom čtrnáct,“ smál se trenér jihlavských gólmanů Petr Jaroš.

A jeho svěřenec okamžitě přispěchal s dodatkem. „Je to dost, přiznávám. A to nemám ani žádnou desítku, všechno jsem dostal za hrubost. Jsem prostě zlej gólman,“ prohlásil důrazně, ale jeho tvář přitom zdobil široký úsměv.