Mononukleóza si v jihlavském týmu vyhlédla další oběť

08.02.2008 / Eva Streichsbierová

Boj o co nejlepší výchozí pozici před play off pokračuje. Dukla Jihlava by se ráda propracovala minimálně na čtvrté místo. „Chceme samozřejmě začínat první kolo doma,“ vysvětluje hlavní trenér jihlavského týmu Karel Dvořák. Jenomže v cestě teď jeho svěřencům stojí jeden z nejlepších týmů letošní sezony – Olomouc. Vedoucí mužstvo skupiny Východ se na Horáckém zimním stadionu představí v sobotu 9. únorav 17 hodin!

Moc času na vylepšení současné páté příčky už Dukla nemá, na prvoligové hokejisty čekají poslední dvě kola dlouhodobé části. „Proto musíme v zápase s Olomoucí bodovat,“ burcuje svůj tým Dvořák.

Kromě odhodlání se ovšem v jeho tváři zračí také obava. Na začátku play off zřejmě nebude moci počítat s Tomášem Čachotským. „Teď na sobotu nám ho Znojmo ještě pustí, ale pak začínají v extralize vyřazovací boje v podstatě ve stejnou dobu jako u nás,“ povzdechl si.

Ještě o něco nepříjemnější je momentálně situace okolo obránce Petra Štracha. „Ve čtvrtek byl na krvi a doktor zjistil, že má s největší pravděpodobností mononukleózu. To by pro Petra znamenalo konec sezony,“ prozradil Dvořák.

Mononukleóza se v letošním ročníku kolem jihlavských hokejistů plíží neustále. Za oběť už si vybrala Bedřicha Ščerbana a Kaspara Zgraggena. Štrach je v pořadí třetím hráčem, a trenérům nezbývá než doufat, že bude zároveň i posledním.

Kromě urostlého obránce nemůže do souboje s Olomoucí zasáhnout ani útočník Vladimír Říha. „Ten má poraněná žebra, a tak jsme ho raději nechali odpočinou, aby byl do čtvrtka fit,“ uvedl trenér.

Do branky se v sobotu znovu postaví Milan Řehoř. „Jsme domluveni, že Pavel Falta bude chytat až v pondělí v Havířově,“ ohlásil Dvořák.

V letošní sezoně odehrála Jihlava s Olomoucí už tři vzájemné zápasy. Ve dvou se z vítězství radovali Hanáci, v jednom slavila úspěch Dukla. Oba soupeři přitom zatím pokaždé ubránili domácí teritorium.

Fandit Dukle se vyplatí
Na případném vítězství jihlavských hokejistů v utkání s Olomoucí můžete znovu vydělat i vy. Každý fanoušek Dukly, který navštíví atraktivní prvoligový duel, opět dostane od hostesek tiket od sázkové kanceláře Tipsport.

V případě, že dotlačíte domácí tým k vítězství, připíší vám na pobočce Tipsportu po předložení tiketu vaši výhru 50 korun jako bonus na nově založenou Tipkartu.

Navíc budete mít šanci získat mnohem větší částku k dalšímu sázení. Každá desátá Tipkarta dostane bonus 100 korun a každá stá dokonce 1000 korun.

Pomozte Dukle - a ona vám to vrátí.