Jihlava předvedla další střelecké selhání

10.02.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavským hokejistům zvlhl střelecký prach. Už podruhé za sebou selhali v koncovce, což je připravilo o bodový zisk. V Brně si připsali pouze jednu přesnou trefu, v sobotním domácím souboji s Olomoucí dokonce neskórovali ani jednou. Před začátkem play of to pro Duklu není příliš dobrá zpráva. „Musíme se dát do kupy, góly budou potřeba,“ ví obránce Tomáš Ficenc.

První třetina změnu skóre nepřinesla, do kabin odcházely oba týmy za stavu 0:0. „Myslím, že pro diváky to byl přesto dobrej hokej. Hrálo se rychle na obě strany, jenom holt nepadaly branky,“ prohlásil gólman Dukly Milan Řehoř.

Až zhruba v polovině utkání využil přesilovku olomoucký Vyrůbalík a hosté vedli. Jihlava mohla vyrovnat o chvíli později. V krátkém časovém rozmezí totiž usedli na trestnou lavici hned dva hráči soupeře a Dukle tím dali šanci zahrát si přesilovku pět na tři.

Jenomže více než minutová dvojnásobná početní výhoda jí nebyla nic platná. „V tu chvíli nám hodně chyběl Olda Bakus, kterého právě ošetřovali v kabině,“ povzdechl si trenér Karel Dvořák. „Už druhý zápas tvrdím, že přihrávky postrádají rychlost a tvrdost. Vždycky, když takovou šanci promarníte, je to chyba,“ dodal.

Velmi blízko k vyrovnávacímu gólu měl především obránce Tomáš Ficenc, na kterého zívala prázdná brána. Puk po jeho střele v síti ale neskončil. „Taky jsem si myslel, že už to bude gól, jenomže tam najednou skočil obránce a já ho trefil do kotníku. Asi to byl moment, který rozhodl,“ smutnil zkušený bek.

Ten si vůbec prožil černou sobotu. V závěru třetí části, v době, kdy Dukla zkoušela power play, nastřelil soupeře tak nešťastně, že se Olomouc díky tomu dostala do protiútoku a stanovila výsledek na konečných 0:3. „To už je vždycky buď a nebo. Kdybychom proměnili nějakou příležitost před tím, mohli jsme zápas dotáhnout alespoň k remíze. Jenomže to dopadlo takhle,“ krčil rameny.

Kolo před koncem dlouhodobé části první ligy má Jihlava na pátém místě stále dvoubodovou ztrátu na čtvrtou Ostravu. Třetí Havířov už nemůže dostihnout.