Hlavně zpřesnit střelbu, zní z jihlavské kabiny

11.02.2008 / Eva Streichsbierová

Poslední kolo znamená pro jihlavské hokejisty zároveň poslední šanci, jak si zajistit lepší výchozí pozici pro play off. Před dnešním soubojem na ledě Havířova je Dukla pátá s dvoubodovou ztrátou na čtvrtou Ostravu. K tomu, aby se posunula před ní, potřebuje vyhrát a doufat, že Sareza neuspěje v Olomouci. Utkání v Havířově začne dnes v 17:30.

Po sobotní domácí porážce s Olomoucí se šance na to, že Jihlava začne předkolo play of na domácím ledě, výrazně snížili. „Třetí místo je definitivně pryč a pokud chceme být čtvrtí, musíme vyhrát v Havířově,“ konstatoval obránce Dukly Tomáš Ficenc.

K tomu byl ale potřebovala Jihlava výrazně zpřesnit střelbu a začít znovu dávat góly v přesilovkách. V posledních dvou zápasech se hokejisté Dukly trefili do sítě soupeře pouze jednou!

Hodně šancí zahazuje především Milan Kopecký, který zatím nedokáže proměňovat přihrávky Oldřicha Bakuse s takovou přesností, jako Ladislav Rytanuer. „Ono se to nakonec zlomí a Milan dá ještě dost gólů,“ zůstává optimistou jihlavský kapitán.

Ten v sobotním domácím duelu s Olomoucí utrpěl šrám v obličeji, dnes by měl být ovšem fit. „Má něco s nosem, do hry s ním ale počítáme. To Jirka Kubát měl asi otřes mozku a jeho start je nejistý,“ uvedl hlavní kouč Dukly Karel Dvořák.

V letošní sezoně nastoupila Dukla proti Havířovu třikrát. V prvním vzájemném utkání prohrála 0:4, ve druhém už slavila vítězství 3:2 po samostatných nájezdech a před třemi týdny doma porazila Pantery 6:3.

V případě, že by se Jihlava propracovala na čtvrtou příčku, mohla by v předkole play off narazit buď na Kadaň a nebo na Havlíčkův Brod. V obou případech by začínala doma. Ve chvíli, kdy zůstane pátá, pocestuje ve čtvrtek a v pátek do Vrchlabí.